2012. október 13., szombat

Fake it till' you make it avagy hamis a baba

Ciao Bella!

A napokban elég sokszor belefutottam ebbe a gyűrűbe a virtuális (és offline) világban:
Yves Saint Laurent a gyártója, Arty gyűrűnek hívják és cca 60.000 HUF az ára. Nem, valószínűleg nem arany, "csak" YSL. És trendi. Épp ezért minden második "wannabe" magyar celeben ez figyel - és lassan leszivárgott a köznép életébe is. Persze mindig ott az Ebay, ahol már 1.000 HUF-ért a miénk lehet - nyilván nem az YSL központi raktárából, hanem egy kínai falucskából.
Ugye ismerős ez a látvány a budapesti* ( * tetszés szerint behelyettesíthető városnév) utcákról, rendszerint 16 és 25 közötti fiatal lányokról - a képen látható potom 6.500 HUF-ba kerül:
A LV hivatalos website-ján is van ilyen, ott Louis Vuitton Multicolour Alma táskaként fut, cca 2.000 EURO az ára.
Ugye nem kell ecsetelnem a különbséget a 2 táska vagy a 2 gyűrű között...Persze joggal felháborodnak most talán sokan: "de mi kerül azon a táskán félmillió forintba??" Nos, nem kezdenék bele LV divatelméletbe, de ha már ez a kérdés megfogalmazódik valakiben, akkor azt tanácsolnám, hamisat se vegyen... Nem ítélem el a replikákat, és nem akarok képmutató lenni, hiszen Tájföldről nem tudtam úgy hazajönni, hogy egy Gucci utazótáska boldog tulajdonosa ne legyek (és az legalább még jó minőségű bőrből is készült, s nem volt több 5.000 Ft-nál, ami egy utazótáskáért nem rossz...) - némelyik még egész jó minőségű bőrből is készül. 
Viszont amit felháborítónak tartok, azok a magyar viszonyok: van, aki beveszi, hogy ez eredeti (????) és örömmel kifizet érte 15-20.000 Ft-ot...ne itt kezdődik a gond. Ennyi pénzért ugyanis már nagyon szép VALÓDI bőr táskát lehet venni, nem pedig ezt a műbőr vacakot, ami 1 évet se bír ki talán. És a valódiságon túl számomra nincs visszatetszőbb dolog, mint amikor egy ilyen táskát látok tizenéves fiataloknál, akinek az összruházata végösszege nem haladja meg az xx összeget (ne értsetek félre! mindenki annyiból öltözködik, amennyiből tud, de akkor NE AKARJUNK ÚGY TENNI, MINTHA...).
Vagy édes az a pillanat, amikor úgy érezhetik magukat, legalább addig, míg ez a táska a kezükben himbálózik ők is Angelina Jolie-vá válnak? 
A márkát szeretők két csoportra oszthatók - az egyik csoportba azok tartoznak, akik szeretik lehetőleg minél feltűnőbb helyen és méretben látható helyen magukon hordozni az általuk kedvelt márka logóját, a márkajelzést. A másik csoportba pedig azok tartoznak, akik mindezek ellenkezőjét képviselik - ők a márkát a minősége miatt kedvelik és jobb szeretik a ruha belső címkéjén a logókat.

Én az utóbbi években sokkal fontosabbnak tartom a minőséget a márkajelzésnél, hiszen az egyik kedvenc barna bőrtáskám (ami többször felbukkan így ősszel az outfit bejegyzésekben) noha teljesen no name, viszont olyan finom bőrből készült és jól bírja az évek strapáját :) Ezen kívül pedig véleményem szerint mindenki megtalálhatja a pénztárcájához VALÓBAN való márkákat - az eredetieket ;-)

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése