2012. október 12., péntek

A látás hónapja avagy vigyázz a szemed fényére

Ciao Bella!


A mai "entellektüel"-stréber külső nem csak az outfit része - noha szerencsére eddig nem volt szükségem szemüvegre, azonban szeretném felhívni a figyelmeteket a fontosságára. 
Anyukám meglehetősen erős dioptriás szemüveget kénytelen viselni - azonban a kor előrehaladtával már nagyon esztétikus, vékony lencséket kapott, így egyáltalán nem olyan "öreganyós" a szemüvege, mint ezelőtt 20 évvel lett volna.

Október a látás hónapja és sokan a számítógép előtt töltjük napunk 80%-át, ami nem túl szembarát környezet, hiszen a gép monitorjának köszönhetően csökken a könnytermelés és rejtett szemhibák jöhetnek elő. Ha már érezted, mennyire elfárad a szemed nap végére (én sokszor  mint egy nyúl, úgy nézek ki - totál bepirosodik a szemem estére :( ) akkor itt az idő, hogy tégy ellene! Még ha nincs is szükséged látásjavító lencsére (értsd: dioptria), akkor is ajánlom az úgynevezett monitor szemüveget, ami megóvja szemeidet a monitor káros hatásaitól. A jó hír, hogy a Látás Hónapja alkalmából októberben országszerte több optikában INGYENESEN részt vehetsz látásvizsgálaton - az üzletek listájáért kattints ide !

A neked tetsző és arcformádhoz ideális típusnak interneten is több helyen utánanézhetsz, de az üzletben is biztosan segítenek!

És íme egy kis buzdítás, irodai környezetben, lazán, pénteki hangulatban:




 
Én biztosan elmegyek megvizsgáltatni a szemeimet - végtére is ezek a kedvenc testrészeim ;-)

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése