2013. január 22., kedd

Mítoszok avagy nem vagyunk mi sellők, part II.

Ciao Bella!

Előzőekben igyekeztem szerte(f)oszlatni néhány tévhitet, amit rólunk, teltebb nőkről gondolnak mások vagy épp mi magunk. ELŐZMÉNYEK IDE KATTINTVA
Folytatnám az elmélkedést a II. résszel, amiben kimondottan öltözködési területre térek ki és olyan téves állításokra, amiket sokszor sajnos a teltebb lányok/nők is elhisznek.

Tévhit #5: Az öv csakis a nádszálvékony lányokon áll jól

Ez az egyik "kedvenc" butaságom, amire igyekszem nap mint nap rácáfolni. Ha hozzám hasonlóan bőkezűen bánt veletek a természet mell-esleg, és ezt megtetézendő alma alakotok van (nehezen észrevehető derékkal), akkor tudjátok mi történik mondjuk egy farmering viselésekor? Nehéz szavakkal leírni, de megpróbálom: a nagyobb mellméret predesztinálja a kimenetelt: az ing "fennakad" az ütközőkön s noha a hasi részre nem tapad rá, annak ellenére olyan hatást ér el az ember, mintha utolsó órás lenne a szülészeten. A karcsúsítás helyett kétszer akkorának tűnik viselője a valódi méreteinél. Borzalmas, de tényleg! Ne csináljátok! Sokkal inkább meg kell keresni az alkatodhoz illő övelhelyezést - nálam ez inkább csípő tájékra tolódik, mert oda szívesen hívom fel a figyelmet, ellentétben a derekammal. Azonban nem tilos a derékon viselni, sőt! Egy derékon viselt övvel és bővülő ruhával vagy szoknyával tökéletes homokóra alkatot érhettek el.


Gabi Gregg (Gabifresh) & Tanesha Awasthi (Girl with Curves)
Tévhit #6: A teltebb lányokon csak a fekete áll jól, hiszen az optikailag slankít!

Ebben a tévhitben van azért némi igazság, hiszen a fekete optikailag előnyös hatását mind jól ismerjük - nem emiatt, de egyik kedvenc színem, persze kellőképpen ellensúlyozva komorságát színes kiegészítőkkel. Azonban ha valaki ragaszkodik a fekete ruhadarabokhoz, érdemes némi játékosságot belevinni, amivel megtörhető a szín komorsága (hiszen ne akarjunk gyászhuszárok lenni!). A színes kiegészítők mellett választhatunk különféle anyagú fekete holmikat, így máris érdekesebbé tehetjük az egyszínű sötétséget. A csipke vagy a flitterek és a bőr  találkozása például izgalmassá tesz egy teljesen egyszínű fekete összeállítást is!


Asos Curve
 Tévhit #7: A mintás ruhák kövérítik az amúgy is teltebb lányokat

Ez a másik kedvencem, ami ellen szeretek lázadni, ugyanis minden a minta méretétől és a ruha szabásától függ. Alapvetően én kerülöm a nagyon apró mintás ruhákat és szerintem előnyösebbek a közepes vagy nagyobb mintával megszórt ruhadarabok. A már többször példaként bemutatott Gabi Gregg nadrágja különösen kedves a szívemnek, hiszen a blog legelső bejegyzésében ehhez hasonlót viseltem (ITT). Bátran kísérletezzetek, bár tisztában vagyok vele, a régi beidegződést nehéz kiölni - emlékszem, nekem is sokszor elmondta anyukám, miért is nem hord mintás darabokat. Egyszóval mintára fel - azonban ne essünk túlzásba - amennyiben letisztult hatásra törekszünk, egyszínű felsővel és kabáttal kombinálva nőies, míg egy nyomott pólóval inkább vagány összhatást érhetünk el.Gabi Gregg (Gabifresh)

Végezetül talán az eddigi öltözködési tévhitek összegzéseként is nevezhető utolsó rejtély:

Tévhit #8: Ha teltebb vagy, ne öltözködj feltűnően, kerüld a színes vagy mintás darabokat, ne hívd fel magadra a figyelmet!

Hölgyeim, Pluszos Szépségek! Ez a tévhit sajnos nagyon mélyen bennetek él. Csak a szürke, a fekete, semmi színes sál vagy hangsúlyosabb ékszer (akinek nem inge...annak gratulálok :) ) Mert hiszen ezen a testen semmi sincs, amit mutogatni kellene, ugye? Jobb beleolvadni a szürkeségbe és megpróbálni észrevétlennek maradni. Rossz hírem van: méreteidnél fogva NEM TUDSZ észrevétlen maradni! És miért is kellene? Ha jól érzed magad a bőrödben és egy adott ruhában, az önbizalmat ad és máris extrán "öltöztet"! Számomra a legszebb nők nem méretfüggőek, sokkal inkább kisugárzás vagyis önbizalom kérdése, kit látok én vagy más is szépnek! Persze az önbizalmat nem lehet csak úgy felvenni, akár egy pulóvert - azért dolgozni kell, de nem lehetetlen elérni! Több tanácsot is adtam már erre itt a blogon és még fogok jó párat, mert minden fejben dől el!
Első lépésként ismerd fel, melyik testrészed a kedvenced - mert egészen biztosan van ilyen. Kezdd el szeretni még jobban! Ha a lábaid azok, akkor ne takargasd - elő a mini szoknyával, télvíz idején is hordható egy vastagabb harisnyával! Ha a derekadra vagy büszke, miért hordanál sátorszerű ruhákat? Az a formás derékvonal megérdemel némi kényeztetést, öleld körbe egy szép övvel!
Ami pedig a hangsúlyosabb ékszereket illeti - legyen szó akár fülbevalóról vagy nyakláncról, mint hosszanti irányba tereli a rád eső tekintetet, ezáltal jót tesz az általad nyújtott látványnak, hidd el! Mint mindig, most is a megfelelő kiválasztásán van a hangsúly. Itt van például ez a 2 Ashley Stewart ruha (amik önmagukban is figyelmet érdemelnek) amiket remek hangsúlyos, hosszított nyakláncokkal lehet még különlegesebbé tenni.


Ashley Stewart

Természetesen a lista nem teljes - akár azt illetően, mi mindent gondolnak tévesen rólunk, telt lányokról más emberek és sajnos ami minket illet, ott is van még mit helyrerázni fejben, de ezért is írom ezt a blogot, remélem segít Nektek :)

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése