2013. január 2., szerda

Csakis pozitívan, 2013-ban is!

Ciao Bella!

Lassan eltűnnek az utolsó bejglimorzsák is a szánk széléről, a szilveszteri mulatozást is kipihenjük lassan és újra indulnak a szürke hétköznapok. Illetve miért is kellene, hogy mindegyik szürke legyen? 
Tudom, persze, nem könnyű mindig meglátni a jó dolgokat, de azért vagyok, hogy ebben segítsek Nektek - és ez a fajta hozzáállás bizony tanulható! Kitaláltam egy remek gyakorlatot, ami nekem is tuti segíteni fog a borúsabb napokon és roppant egyszerű, így a vállalkozó kedvűek velem tarthatnak.
Akik ismerik A titok c. könyvet/filmet, azoknak nem ismeretlen a kívánságfal, ami az én hálószobám ajtaján is ott van: csupa olyan képpel, vággyal, szöveggel amikre vágyok és tudatosan vonzom be azokat az életembe.
Na most ennek egy 2.0 verzióját készítem el idén - a már megtörtént csodákat fogom felírni kis cetlikre és a hála dobozomba rakni, amit én készítettem még tavaly évvégén:


Gyakorlatilag erre a célra bármilyen tárolóeszköz - a legegyszerűbb befőttesüveg is tökéletesen megfelel. Semmi más dolgom, csak amint történik valami jó velem - legyen az egy barátokkal eltöltött délután vagy épp egy szál virág, felírom egy-egy papírdarabra és bedobom a hála dobozkámba. Ez segít majd, ha netán elfelejteném, mennyi minden jó történt velem évközben - hiszen egyszerűen csak kinyitom és elolvasgatom, a boldog emlékekből újra felvértezem magam erővel és szeretettel.
Anna barátnőm ma átküldött egy nagyon tanulságos történetet arról, mik is az igazán fontos dolgok az életben, amiket hajlamosak vagyunk elfelejteni, miközben evilági dolgokat hajszolunk, legyen az egy nagyobb ház, egy újabb ruha vagy egy modernebb televízió a nappaliba. Beleesünk a csapdába, hiszen mindig lesz olyan ember, akinek nagyobb a tv-je vagy okosabb a telefonja és ahhoz hasonlítgatjuk magunkat. Pedig a mérce nem itt kezdődik - először is önmagad kell legyőznöd, méghozzá a benned rejlő negatív árnyakat. Mert van fedél a fejed fölött, mert tudsz mit ebédelni, mert van családod, vannak barátaid - mind olyan dolog, amiért hálás kell, hogy legyél!
Ma este el is kezdem és felkerül az első gondolat arra a cetlire - hiszen már lelki szemeimmel látom azt a fantasztikus (és egészséges) ebédet, amit Annától kapok ma, tele mozzarellával és zöldségekkel :)
Mert az élet IGENIS szép - ne engedd, hogy bárki is letörölje arcodról a mosolyt, inkább légy Te az, aki változást hoz más életébe!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése