2013. május 23., csütörtök

Pluszos Szépségek mozgalom - Judit (Plus Size Life blog)



Ciao Bella,

Aki kicsit is érdeklődik a divat iránt és rákeres a „plus size” kifejezésre akár csak Facebookon – azoknak már nem kell bemutatnom Juditot, a Plus Size Life blog szerzőjét. A Cupcake&Pearls születése előtt már ismertem „virtuálisan” a divatszerető, egyedi stílusú lányt– ám a londoni plus size divathétvégének köszönhetem, hogy személyesen is megismerkedtünk.  Ő az a lány, akihez nyugodt szívvel fordulhatsz, ha elbizonytalanodnál, mit is viselj a nővéred esküvőjén vagy a várva várt randidon. Az én szememben ő az a virtuális barátnő, aki mindig őszinte lesz Veled – ő sosem fog rábeszélni olyan ruhára, ami nem meggyőződése – s az őszinteség nem csak a divattanácsadásnál jellemző rá.




Cupcake&Pearls: Azt hiszem, Te vagy az első olyan Pluszos Szépség, akinél magától értetődik a divat kérdése, hiszen híres vagy a divatszenvedélyedről. Mesélj nekem a kezdetekről!


Gergely Judit: Valóban – a divat a lételemem! Már kiskoromban érdeklődve figyeltem mindent, ami az öltözködéssel kapcsolatos és felcseperedve sikerült megtalálnom a saját hangom. Mindig is sok dícséretet kaptam az öltözködésemmel kapcsolatban, pedig sosem voltam nádszálvékony lány, de nem is ez a divat lényege! A kilóim csak segítettek abban, hogy rátaláljak a hozzám illő darabokra és kialakítsam a saját stílusom – így tulajdonképpen hálásnak mondhatom magam a súlyom miatt! (felnevet)


Hölgyeim – így kell pozitív hozzáállást gyakorolni! Hiszen mindannyian tudjuk, teher alatt nő a pálma – még ha úgy is érzed, nehezebb a helyzeted (legyen szó a súlyod miatti kihívásokra, ha vásárlásról van szó – vagy akár a 42-es méretű magassarkú megtalálásáról), sose feledd, hogy az út végén mennyi tapasztalattal gazdagodsz! Akkor most félig üres vagy tele az a pohár?



C&P: Imádom a pozitív gondolkodásod – honnan jön az inspiráció?


G.J.: Édesanyám kiváló példaként szolgált, hiszen 4 lányt nevelve gondolhatod, mennyi időt és energiát kellett ránk fordítania! (felnevet) Azonban mindig odafigyelt a kinézetére és a stílusos megjelenésén sosem esett csorba, pedig a húgaimmal és velem is kijutott neki a programokból: óvodába - iskolába rohanás vagy éppen a tánciskola és a zeneiskola közötti ingázás. A divat iránti fogékonyságomat csak erősítette az internet világa, hisz itt találtam rá további inspiráló nőkre: Gabi Gregg (blog) és Stephanie (blog) indították el a fejemben a gondolatot: virtuális naplóba kezdek. Lejegyzem minden nap, mi is van rajtam, mi az, ami tetszik – és szépen lassan már nem csak magamnak írtam a blogot.


Ez utóbbi mondatot igazolja, hogy Judit nevével és blogjával rengeteg helyen találkozhatunk – egy gyűjtőoldal megkeresése vezette a Glamour főszerkesztőségéig és mindez félévvel a blog születése után – s ennek már 3 éve!  Azóta töretlen lelkesedéssel osztja meg nap mint nap jótanácsait az arra fogékonyakkal – és akad belőlük bőven, hiszen FB oldalán számos pozitív visszajelzést kap, akárcsak emailben vagy személyesen! Divat iránti szeretete tiszta és határtalan – ez minden egyes szaván érezhető! Képzeld el a számodra legkedvesebb elfoglaltságod vagy tárgyad és már mosolyra is görbül a szád, akárcsak Juditnak, miközben arról mesél, hogy egy Dolce&Gabbana vagy  Burberry darabot biztos nem utasítana vissza, hiszen ezen divatházak stílusa áll hozzá a legközelebb.




C&P: Nézzük az érem árnyoldalát is – már tudom, milyen stílus a szíved csücske, de mi az, amiben szerinted a teltebb nőknek még van mit tanulniuk? Mi az, amit kiábrándítónak tartasz?


G.J.: Mindenki követhet el divatbakikat, de a leggings-póló illetve leggings-miniszoknya kombinációra már tényleg nincs mentség! Személy szerint a bokáig érő csipkés rétegelt szoknya, a crocs papucs, az áttetsző felsők és az eltúlzott dekoltázs tud kiábrándítani. Ez utóbbinak pedig lelki okai vannak, hiszen sok telt lány azt gondolja tévesen, hogy a nagy testén semmi más nem szerethető, csak a keblei, így jól közszemlére teszi őket. Pedig ha felismernék a belső értékeiket és rájönnének, mennyire szerethetőek – nem kellene köldökig dekoltált ruhákban sokkolniuk a jóízlésű embereket. Lányok, higgyétek el, plusz kilókkal is lehettek divatosak, hiszen a szépség nem kor- vagy súlyfüggő! De erről bőven olvashattok itt, Zsuzska blogján is!


C&P: Ez így van! S ha már a belső szépséget említetted – számodra mi az a plusz egy nőben, ami megszépíti?


G.J.: Nálam egyértelműen a vígkedélység és a pozitív hozzáállás a legfontosabb! Egy bájos mosoly és kedvesség lehengerlő fegyverek a női kelléktárban – ezek mind olyan tulajdonságok és értékek, amik képesek felturbózni egy nő megjelenését és szépségét!


C&P: És ha már felfedeztük azt a bizonyos pluszt ami bennünk van – milyen ruhadarabokkal lehet kívülről is sugározni? Mik a Te személyes kedvenceid?




G.J.: Akik követik a blogomat, tudják, mennyire imádom az A vonalú ruhákat hisz szinte nincs olyan, akinek ezek a szuper darabok ne állnának jól. Utóbbi időben a farmerdzsekim, a nude magassarkú elengedhetetlen részei ruhatáramnak. És ha már külső – akkor megemlíteném a manikűr fontosságát, hiszen egy ápolt kéz sokat dob az ember megjelenésén. Ezeken kívül a biciklim az, ami tökéletes kiegészítőként szolgál most, hogy végre itt a jó idő!


Nagy örömömre szolgált, hogy a sport is felmerült beszélgetésünk során, hiszen mindketten fontosnak tartjuk az egészséget és a testmozgást. Judit már megjárta a hadak útját, nem ismeretlen előtte a yoyo effektus, hiszen ő is kipróbált már minden fogyókúrát mielőtt megbékélt volna testével, amik ugyan ideig-óráig hozták a súlycsökkenést, azonban ez a fegyver visszájára fordult és minden leadott dekagramm szépen lassan visszakúszott. Elmesélte, mennyit piszkálták általános iskolában ám középiskolai évek alatt ahogy érettebbé váltak társai is, egyre nyitottabban és kedvesen álltak hozzá. Judit persze mindig is szókimondó lány volt – azt hiszem engem is ez fogott meg nagyon benne. Emlékszem Londonban már az első délutáni rendezvény után megtaláltuk a közös hangot és egy bárban folytattuk a beszélgetést divatról, blogolásról és egyre jobban megnyílt előttem ez a segítőkész és kedves lány. Nehéz persze valakit az írásai alapján megismerni, hiszen az elég egyoldalú kommunikáció – így nagyon örültem a személyes kapcsolatnak, mert így megtapasztalhattam azt az egyszerű, nyílt és közvetlen hangot, amit a blogján is éreztem, de személyesen még inkább meggyőződtem erről.


Szépségeim – ha divattanácsra van szükségetek, sokat tanulhattok Judittól hiszen outfit képei mellett számtalan bejegyzésben igyekszik tanácsokat adni testalkatra szabottan a legújabb trendeket becsempészve a telt lányok ruhatárába is. Ahogy Ő mondja „Size can’t stop me” avagy a „Méret nem állíthat meg engem” – nagyon örülök annak, hogy a Pluszos Szépségek mozgalom egyik oszlopos tagját köszönthetem Judit személyében!

Juditot az alábbi csatornákon követhetitek:
Plus Size Life blog: KLIKK IDE
Facebook: KLIKK IDE 
Instagram: KLIKK IDE 
Twitter: KLIKK IDE


Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

2 megjegyzés :