2013. május 27., hétfő

Miss Dundi és Dögös 2013 zsűriszemmel // Miss Curvy&Hot Hungary from a jury member point of view

Ciao Bella,

Nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtam el a szervezők (Kovács Zsuzsanna és Lakatos Judit) felkérését, és szerepet kaptam, hogy megtaláljuk kishazánk legdögösebb duci lányát, asszonyát. Május 11-ig 4 zsűritársammal együtt leadtuk voksainkat, kiket látnánk szívesen a 30 év alatti és a fölötti kategóriában döntősként.


www.velvet.hu
I was happy and excited to accept the request from the organizers of Miss Curvy & Hot Hungary (Zsuzsanna Kovács and Judit Lakatos) to join the jury to find who is the hottest curvy woman under and above 30. With my 4 fellow jury members we selected those ladies in both category who could rock the stage at the finals.


Már a döntősök kiválasztásánál fontos szempont volt számomra, hogy a nőt nézzem a képek mögött, hisz volt, aki profi modellfotóval indult, de akadtak egyszerű, "házi" képpel nevezett versenyzők is. Már a válogatás sem volt egyszerű, hisz lássuk be: nehéz azt a bizonyos belső "pluszt" egy fotóról meglátni, így külön örültem annak, hogy a verseny utolsó fordulójában feltett kérdések némelyikét én írhattam. Na de ne szaladjunk ennyire előre :) Múlt szombaton (május 25.) a budai várban gyülekeztünk - részvetők, családtagok, barátok és támogatók, hogy megtaláljuk az idei év Miss Dundi és Dögös nyertesét. Szándékosan használom a nyertes szót, mert azt gondolom, már aki elindult és benevezett, joggal nevezhető győztesnek, hiszen jó értelemben véve leküzdötte a társadalom által rápakolt gátlásokat és névvel, arccal vállalja, igenis ő nagyobb konfekcióméretű ruhákat hord, de ez nem befolyásolja önbizalmát.
Nagyon örültem, hogy a zsűriben helyet kapott személyes kedvencem, a hihetetlen energiákat megmozgató, tehetséges énekesnő, Pákai Petra, akit a Voice-ból is ismerhettek.


When selecting finalists I tried to see behind the pictures as some of the contestants sent professional model photos while others took simple pictures at home but I did not judge upon the quality of the pictures. This selection was not simple as it is so hard to see that certain "plus" which I always look for in a picture so I was extremely happy to contribute some questions at the final show to find out more about the ladies. Last Saturday (25 May) we gathered in the Buda castle in a restaurant to find who will be this year's Miss Curvy&Hot. On purpose I don't use here "winner" as in my opinion all ladies who applied in this competition are already winnsers. They won against society and stood there to show how confident they can be with extra weights as well.
I was thrilled to have the talented and energetic singer next to me in the jury, Petra pákai who participated in Voice Hungary, too.

Pákai Petrával

A lányok két kategóriában (30 év alatt és 30 év fölött) indultak és 3 körben kellett bizonyítaniuk: utcai ruha, menyasszonyi valamint estélyi. Kicsit úgy izgultam értük, mint résztvevő és nem zsűritag, mert némelyikük arcán láttam a lámpalázat és bizonytalanságot - ilyenkor nagy mosollyal, 1-2 kedves szóval és tapssal igyekeztem biztatni őket. A körök között salsa táncosok és Tóth Fatima éneklése volt az átkötő program, míg a lányok átöltöztek. A zsűritagok előtt ott volt a két kategória listája, ahol arc, test és kisugárzás alapján pontozhattunk - ami csak elsőre tűnt könnyű feladatnak. 

The contestants were groupped into 2 categories (under and above 30) and had 3 rounds to show: street, bridal and elegant style. Thanks to my empathy, I kept my fingers crossed for all the ladies and when I saw some scared faces, I tried to help with a big smile, applause and 1-2 kind words to release their stress. Beside the rounds we watched some salsa dancers and a singer, Fatima Tóth entertained us. Jury members had the list of both categories and we put our scores in "face" "body" and "charisma" subcategories.












Az utolsó körben a lányok 5-5 kérdést kaptak, melyek abban nyújtottak segítséget nekünk, zsűritagoknak, hogy a csinos pofin és alakon túl a személyiségük egy szeletét is megláthassuk. Bevallom nálam több lánynál is nagyot fordított ez az utolsó kör :) Aztán elvonultunk tanácskozni, ami nem volt mindig egyértelmű, mert 5-en sokszor 5-féleképpen láttuk, kinek a fejére kerüljön a korona. 

In the last round it served as a great help to hear the ladies how they answered those 5-5 questions which revealed a part of their personalities - and in some cases, I changed my previous decisions based on these answers. Then the jury withdrew and we had to make decisions which was not so steady as it was expected as we saw beauty differently.



A koronázás pillanatai következtek, amit azért is vártam izgatottan, hiszen a 30 év fölöttieknél rám várt a feladat, hogy a színpadot meghódítsam és átadjam a koronát a győztes leányzónak. Igenám! Azonban a versenyzők nem csupán a 3 koronáért versenyeztek, hanem az egyik támogató, az Avon is megszavazta különdíjasát. És bár egymástól függetlenül, külön szobában szavaztunk, az ő különdíjasaik személyei megegyeztek az általunk megszavazott 1. helyezettekkel. És ez mit jelentett? Adrienn és Anita fején már volt egy korona, a mellé/mögé kellett nekünk is felrakni a fődíjat jelképező fejdíszt. Ez persze okozott némi üzemzavart, picit csálén is állt Anita fején a dísz, de remélem, megbocsájtja nekem, kissé izgultam :)

Then the coronation ceremony moments came and I was waiting for it impatiently as I had the pleasure to put the tiara on the winner of above 30, Anita. But! Apart from these 3 crowns, one of the sponsors, Avon decided who can get their crown as an extra award. Though we voted in seperate rooms, the winners were the same who received Avon special prices so that meant I had to put a second tiara on Anita's head - and it was a real challenge :)





Szeretném megköszönni a felkérést és a rendezvény lebonyolítását Zsuzsinak és Juditnak - és persze minden segítőjüknek!

Special thanks to the organizers, Zsuzsi and Judit - and their colleagues as well!




És végül, de nem utolsó sorban ejtenék pár szót a ruhámról és ékszereimről, mert sokan kérdeztétek már Facebookon a részleteket.
A selyem overall saját ötlet alapján varrónőm, Kata keze munkáját dicséri -  ami picit ókori jellegét az arany díszítések és Kriszta fantasztikus kontykreációja tett különlegessé. Az ékszereket a Karman Jewelry-től kaptam, amikbe első látásra beleszerettem, hiszen ez a "kapszulás" szett (fülbevaló, nyaklánc és gyűrű) Swarovski kövei csodásan csillogtak és tökéletes harmóniában voltak a szettel. 

And last but not least some words about my outfit as many of you have already asked me about the details on Facebook.
This silk overall is my own design and my talented sewing lady, Kata made is just how I imagined - with special golden details to give an ancient look, and my hairdresser, Kriszta created the perfect ancient greek style bun to go with it. I received matching jewelries from Karman Jewelry which were love at first sight as those Swarovski elements did shine bright and complemented the full look perfectly.









Orsi egyedi, kézzel készült ékszereit itt találjátok: Karman Jewelry
Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

You can find the designer, Orsi's unique and handmade jewelries here: Karman Jewelry
xoxo
Susie


u.i.: A 30 év alattiak győztesének, Adriennek a tüneményes kisfia belém szeretett, azt hiszem :)

p.s. The under 30 winner, Adrienn's son fell in love with me, I guess :)



4 megjegyzés :

  1. Az egyik ismerősöm is indult a versenyen, ám nem jutott be a döntőbe. Ettől függetlenül, kíváncsi voltam a ruhákra, és a történésekre.
    Köszönöm, hogy megosztottad. Élvezetes volt olvasni!

    A ruhád pedig, csodaszép volt! Gyönyörű voltál te is!

    Kellemes estét!
    Dóri

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! :)
    A pici fiúnak már most jó ízlése van. :)
    Mona

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Mona - nagyon tündéri kisfiú, és nem "hagyott" pózolni, csak rá tudtam figyelni, de ez látszik is :))

      Törlés