2013. május 6., hétfő

A sovány lányokat lelövik, ugye? // They shoot the skinny girls, don't they?

Ciao Bella,

There more and more Facebook pages, blogs and forums for curvy women which is a fantastic phenomenon. I truly believe we must support and empower each other  - and most importanly, show the society that we are the same like anyone else, just in bigger clothes. Same...but do we need to be the same in each aspect? I don't think so...



Egyre több Facebook oldal, blog és fórum születik a telt lányokért/nak, amit remek jelenségnek tartok. Hiszek abban, hogy egymást kell támogatnunk, inspirálnunk és ami a legfontosabb: megmutatni a társadalomnak, hogy mi ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más - csak éppen nagyobb méretű ruhákban. De valóban ugyanolyanok vagyunk? Remélem, nem mindenben....


I keep a close eye on social media as this is my main platform to reach out for my fellow curvy ladies and this is where I get so sad and shocked sometimes. It is one thing to become and advocate for plus size women - but why the hatred towards skinny ones? "Real women" is another expression which makes me think so often - as it brings up the question: "non-real" ones exist, too?  
Unfortunately I see the negative comments more and more: "only the dogs love to play with bones", "skinny women are anorexic" - oh really? Ladies who read these lines: do not play with mud as you get dirty too! You know so little why those skinny girls are thin - why to assume they are sick? And when you get a comment about your weight, you get offended?


Figyelemmel kísérem a közösségi oldalakat, hiszen én is azon keresztül jutok el minél több telt hölgytársamhoz és elképedve olvasok néhány megnyilvánulást. Dicséretes dolog, ha valaki kiáll a telt lányokért - de miért jár ez sokszor együtt a vékony lányok iránti gyűlölködéssel? "Az igazi nő" kifejezés is elgondolkodtat - hiszen felmerül a kérdés:v vannak "hamis/ál-" nők is?
"Csak a kutyák szeretnek a csontokkal játszani" "a gebék mind anorexiások" - oh, tényleg? Hölgyeim, akik e sorokat olvassátok: ne dobáljatok sárral, mert közben ti is mocskosak lesztek! Hiszen mit is tudtok a vékony lányok történeteiről - miért kell feltételezni, hogy mind betegek? Aztán persze ha a ti kilóitokra érkezik egy megjegyzés, az már nem tetszik, igaz?



I stand for diversity. I shout out for curvy women to gain the well-deserved respect and acceptance. We are the same - but lets be different in a way! Loving and accepting your curves do not require hatred towards others! Every body has its beauty - and needs to be accepted. No matter the size or the number on the scale - lets embrace our curves and each other. A skinny body can be absolutely the same beautiful as a curvy one - so remember: Beauty is in the eyes of the beholder!
Let it be the positive tone, the acceptance of own and others differenciate us! Stop bullying and find your inner peace so you can accept others too! 

Én a sokszínűség mellett állok ki. Hangot adok a telt lányoknak, hiszen ők is megérdemlik a tiszteletet és az elfogadást. Ugyanolyanok vagyunk - de legyünk mások picit! Ahhoz, hogy elfogadd és szeresd magad még nem kell másokat gyűlölnöd. Minden testnek megvan a maga szépsége - mérettől és súlytól függetlenül! Fogadjuk hát el önmagunk és másokat is! Egy vékony test is legalább annyira szerethető és szép akárcsak egy teltebb - és ne feledd: Akit szeretünk, mindig szép!
Legyen hát a pozitív hangvétel, saját magunk és mások elfogadása, ami megkülönböztet bennünket! Ne piszkálj másokat, hanem találd meg inkább a belső békédet, hogy elfogadhass másokat is!


Skin is just a cover - your real plus which makes you beautiful lies within! I believe that you are all a true Beauty With Plus - no matter if you wear a size 8 or 28!

xxx
Susie

Az igazi plusz, ami megszépít a szemnek sokszor láthatatlan! Hiszek abban, hogy Te is egy igazi Pluszos Szépség vagy - akár 36-os, akár 46-os ruhát is hordj!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

10 megjegyzés :

  1. Én 34es ruhákat hordok, de sokszor még az is nagy rám, és át kell alakíttatnom, hogy pont passzoljon :) Szóval nem könnyű egy vékony lánynak sem, arról nem is beszélve, hogy a mai napig sok olyan megjegyzéssel szembesülök, hogy "beteg vagy? miért nem eszel?" Ez egyszerűen genetika... mégis fogalmuk sincs, hogy egy ilyen beszólás néha milyen érzés tud lenni. Olyan sokáig hallgattam már ezeket, hogy mára eljutottam odáig hogy egyik fülemen be, másikon ki, egyszerűen lepereg. Nekem is a kedvencem a "kutyák játszanak csontokkal" című gyöngyszem...
    Tényleg mindenkiben ott van a szépség, csak arra kell törekedni, hogy kihozzuk magunkból a maximumot. Szerintem egy fiús alkatú lány is lehet olyan szép mint egy körte, alma vagy homokóra :)
    A társadalomnak meg még sokat kell tanulnia a toleranciáról :)
    Köszönöm a cikkedet, nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Lídia, hogy megosztottad a véleményed ill. saját tapasztalatod! Ahogy fentebb megfogalmaztam: mit sem tudunk egymás történetéről. Mert ahogy sokan a pajzsmirigy problémáik miatt híznak meg - úgy a soványságnak is lehet ugyanez az oka. Nagyon nem tetszik az, amit egyre több oldalon látok - egyelőre csendben voltam, de ezt már le kellett írnom..
      Szép napot Neked, Szépségem :)

      Törlés
  2. Nemrég találtam rá a blogra és olvasom rendszeresen, de most jött el az első kommentem ideje. :)

    Én megjártam mindkét oldalát a dolognak. Voltam (és vagyok) duci, és voltam sovány is. Soha senki sem kérdezte meg, hogy miért állnak ki a csontjaim, vagy miért vagyok párnázott. Inkább mind a kettőben kritizáltak, hogy hogy nézek már ki? Nem volt jó érzés, és talán ezért is lettem zárkózott, visszahúzódó ember.
    A mai napig nem tudom elengedni a megjegyzéseket a fülem mellett, viszont a párom nagyon sokat segített abban, hogy elfogadjam magam.
    Nekem inkább azért nyílik ki a bicska a zsebemben, mert olyan emberek mutogatnak a másikra, akik semmivel sem jobbak, sőt.
    Én csak azt nem értem, hogy miért jó a másikat cikizni, lenézni azért, ahogy kinéz?

    További kellemes napot!
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Dóri - üdv az oldalon :) remélem, kellemesen telik az itt eltöltött időd!
      Nem könnyű elengedni mások rosszindulatú megjegyzéseit - nekem is időbe telt ezt kizárni (és nem mindig megy persze) - de egy kis szemléletváltás segíthet közben. Egyrészt azt nézd ki mondja, számít-e valójában a véleménye illetve sokszor egy-egy efféle epés megjegyzés az illető saját küzdelmeiről árulkodik. Hiszen ha megfigyeled, akik harmóniában vannak önmagukkal és az életükkel - sokkal elfogadóbbak mások irányába. Tehát az illető negatív fröcsögésének semmi köze Hozzád - sokkal inkább önnön magához - így tényleg ne vedd fel :)

      Szép napot Neked is, Szépségem!

      Törlés
  3. Na ez tetszett! Remek poszt! :)

    A Dove "igazi szépség" reklámja pont azért nem nyerte el a tetszésemet, mert nem a sokszínűségre helyezték a hangsúlyt, hanem kizárólag a teltebb nőket hirdették a modellek elérhetetlen (címlapokon agyonphotoshopolt) tökéletességével szemben.

    Mintha egy vékony nő nem lenne igazi. Vagy mintha minden vékony nő tökéletes modell lenne, és ezért nem szerepelhetnének a "kampányban".

    A kampányuk célja az lett volna, hogy az "átlag" (nem modellként dolgozó, nem "tökéletes" idomokkal megáldott, de attól még a maga nemében gyönyörű) nőre felhívják a figyelmet. Az lett volna a cél, hogy az ember lányát a reklám nézése közben elfogja az aha-érzés, hogy felkiáltson: "végre egy hozzám hasonló alkatű nővel is reklámoznak! Szerintük én is csinos vagyok!".

    Nálam nem jött be, mert akárhogy kerestem, nem láttam a keskeny vállú, vékony felsőtestű, pinduri mellű (és ez hízással se változott), (felsőtestéhez képest) asszonyos combokkal és széles csípővel megáldott alacsony lányt a többi között.

    HI.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Dove igazi szépség kampánya mindenképp újítónak számít, egy apró csepp ugyan a tengerben, de legalább megmozdult valami! Én értékelem az erőfeszítést (telt lány oldalról) de persze ne felejtsük el, bármennyire is pozitív üzenetet akart üzenni, mégiscsak reklám és kőkemény marketing. A terméknek eladhatónak kellett lennie, nem véletlen, hogy a teltebb lány oldalról sem 100 kg feletti nőket szerepeltettek. Marketing :) De legalább valami! A standard reklámokban sem átlag vékony lányok vannak, ahogy Te is írod - kicsit kifordult a média...sajnos...

      Törlés
  4. "Ahhoz, hogy elfogadd és szeresd magad még nem kell másokat gyűlölnöd." - sőt, szerintem aki az energiáját arra pazarolja, hogy folyton másokat kritizáljon, másokkal saját magát összehasonlítsa, akár úgy is, hogy ő jöjjön ki "győztesként", az nem szereti magát.

    Nagyon teszik a blogod és amit vele csinálsz. Én is a sokszínűség pártján állok, a szépség nem méretek kérdése, de még csak nem is koré. Nap mint nap látok gyönyörű nőket, asszonyokat mindenféle méretben és korban, s sokakban az az igazán szép, ahogy "viselik" saját magukat, még smink és csinos ruha nélkül is. De ez nem csak a külsőről szól, hisz vannak lányok (és fiúk), akik külsőre szépnek tűnnek (csodás alak, szép haj, tiszta bőr, harmonikus arcvonások), de olyan buták, gonoszak vagy felszínesek, hogy a szép jelzőt semmi esetre sem érdemlik meg, hisz egyszerűen nem jó a közelükben lenni, hallgatni a fröcsögésüket és a többi... De a másik oldalon is áll egy csapat. Még közép suliban figyeltem meg, hogy vannak lányok, akiket, mondjuk úgy, nem áldott meg a genetika túl sok jóval, esetleg erősen el is voltak hízva és igénytelen voltak, és annak tudatában, hogy őket így úgy sem lehet szeretni vagy csupán elfogadni, gonosz, rosszindulatú, mindig gúnyolódó, tehát alapvetően szánni való és keserű személyiséget építenek fel maguknak. Na, az ő társaságukban sem érzi magát kellemesen az ember, maximum azok, akik hasonlóképpen gondolkodnak, vagy humorosnak tartják a – nem ellenük irányuló - szemét beszólásokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Lea! Abszolút rátapintottál a lényegre - nem kor vagy testalkat kérdése sem a szépség, ahogy az intelligencia vagy jóindulat sem. Különbözőek vagyunk és kész. Nem tolerálom az intoleranciát :) Legyen szó akár vékony lányról, akár teltebbről - először önmagával kell megbékélnie s aztán a világ is megnyílik előtte.
      Az energiavámpír fröcsögőket pedig kerülni kell nagy ívből ;-)
      köszönöm a kedves soraid és a véleményed! :)

      Törlés
  5. Először is: örülök, hogy ennyi hozzászólót hozott ez a bejegyzés! :-)

    Sajnálom én is, amikor valaki annyira beszűkült gondolkodású, hogy csak a külseje miatt megszóljon másokat. Mert igen, annyi tényezőn múlhat. Egy duci nem biztos, hogy azért hordoz plusz kilókat, mert lusta, hogy mozogjon. És egy vékony testalkatú sem biztos, hogy trendkövetés miatt marad vékony.
    És akkor itt még csak a kilókról beszéltünk - de vannak x és o lábúak, szemüvegesek és fiatalon ősz hajúak (akik nem akarnak hajat festetni), és vannak szeplősök és dróthajúak, meg... mindenfélék. És annyira sajnálom, amikor valaki nem szeretne megismerni egy másikat csak azért, mert másként néz ki.
    Oké, hogy az első benyomás... de azért azon túl is kéne legyen valami, Valaki!

    Az rendben van, hogy minden kornak van valamilyen külsőségekben megjelenő nőideálja, de azt mindenkinek be kéne látni, hogy sokkal több kell a nőiességhez. Lehet, hogy elcsépelt és banális a belső értékekről beszélni, de be kell vallani, hogy elég sivár az a párkapcsolat, ahol a férfi csak amiatt "szereti" a barátnőjét, feleségét, mert bomba teste van.

    És ha már bomba test. Láttam már olyan tökéletes alakúnak mondott lányt, akinek (számomra) nevetséges volt az öltözködése: a csőtop alatt - színben sem passzoló - melltartópánt, guggolva akkora kőművesdekoltázs, hogy ihajjj, és sajnos elfelejtett megtanulni platformban járni, mielőtt felvette volna. Sokkal inkább nevetséges volt, mint szexi.

    És láttam már nagyon sok telt nőt, akik pontosan tudták, hogy mennyit mutassanak meg magukból ahhoz, hogy vonzóak legyenek.
    És a legszebb nő, akit valaha láttam, az nagyon sovány volt. Ha már pártoskodni kell, én a ducik oldalán nyomom a súlyt :-), és általában inkább ők tetszenek - de az a vékony nő nagyon szép volt!

    Talán még csak annyi, hogy amikor elgondolkozunk a női példaképeinkről, legtöbbször talán nem a külsejük miatt érték el ez a címet nálunk.

    Köszi, Zsuzska!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Betti :))
      Szerintem olyanná kell válnunk, mint Gombóc Artúr - szögletes, kerek, bármilyen csokoládé, csak ezt behelyettesíteni az emberekkel ;-)))

      Törlés