2013. június 13., csütörtök

Pluszos Szépségek mozgalom - Vogt Renáta, plus size modell

Ciao Bella,Renivel egy rendezvényen találkoztam, igaz, csak nagyon rövid ideig, de Dóri a Plus Size Advice szerzője a Beauty Day rendezvényén mindenképp be szerette volna nekem mutatni ezt a folyton mosolygó, csupa szív lányt, és milyen jól tette! Javasolta, ismerkedjünk meg és érdemes lenne többet megtudnom erről a lányról, akiről már első pillanatban sugárzott a boldogság. Mert ő jóban van magával és ezt nem is kellett szavakkal bizonygatnia – elég volt ránéznem, csak úgy sugárzott.

Megbeszéltük hát, hogy egy napos délután megiszunk egy krémes lattét és elmeséli nekem azt az utat, ami egészen a reklámfotókig és önmaga megszeretéséig bejárt. Mert bizony Reni 4 éve plus size modellkedik és már 2 éve folyamatosan az X Class molett ruhacég hivatalos arca! Na de hogy is kezdődött minden?


Ahogy több lány esetében már olvashattátok, a kezdeti lökést Reni esetében is a sok pozitív visszajelzés adta, amit környezetétől kapott, így elment hát egy molett modelleknek kiírt tanfolyamra. Mosolyogva emlékszik vissza az első divatbemutatójára, ami a Slim Expon volt és még a ruhaválasztásba sem volt túl sok beleszólása, ám annak ellenére, hogy nem volt meggyőződése a ruha, minden szem rá szegeződött és miután lejött a kifutóról, valami olyan történt, ami mindent megváltoztatott. Addig sem volt gond a fiatal lány önbizalmával, de a szakmabeli emberek visszajelzése mindennél többet árul el, hiszen a fotósok elkérték Reni emailcímét, hogy átküldhessék neki a képeket, mert láttak benne fantáziát.Pedig gyerekként egészen más dolgokat mondtak neki kis társai, hiszen ő volt a „dagadt” lány, akivel nem érdemes és ildomos barátkozni. Mekkorát fordul a világ, nem igaz? Ma már barátkoznának vele, hiszen küldetése, hogy másokon segítsen. Ezt kiemelte beszélgetésünk során, mint a csodás fotózások  és fényes kifutók mögött megbújó célkitűzése. Ő tudja, milyen érzés egyedül maradni, kirekesztettnek lenni, ezért is érzi különösen fontosnak, hogy segítő kezet nyújtson annak, aki kéri.
S bár mások segítése fontos számára, egy másik nagyon fontos dologról is szó esett latténk kortyolgatása közben. Mikor ilyen önbizalomtól kicsorduló Szépségekkel találkozok, mint az ikonikus mosolyáról messziről felismerhető Reni, mindig érdekel, vajon ők honnan, miből táplálkoznak  és merítenek önbizalmat. Reni gondolkodását nagyon közelinek éreztem a magaméhoz, hiszen egymás mondatait kiegészítve fogalmaztuk meg, milyen fontos is az „én” szerepe. Hiszen ha mástól várod, hogy felépítse önbizalmad (legyen az egy férj vagy egy barátnő), akkor folyamatosan kiszolgáltatott leszel. De mi a garancia arra, hogy az a másik mindig ott lesz melletted? És csupán költői a kérdés, de ki is az, aki életed végéig egészen biztosan Veled van? Fontos hát, hogy jó kapcsolatot ápolj önmagaddal és ahogy Reni is megfogalmazta, ne másba kapaszkodj!


Ahogy ott csacsogtunk a kávézó teraszán, természetesen a férfiak is szóba kerültek és azon belül is az exekhez fűződő viszonyok. Ha őszinték akarunk lenni, többen bólogatnának, ha azt mondanám, utánanézel a nagy szerelmed új barátnőjének. Reni viszont nem – bármennyire is hihetetlen, de ő tisztában van azzal, hogy nem a vékonyabb lányért lett lecserélve, és súlyának vajmi’ kevés szerepe van egy kapcsolat lezárásában. Mi ez, ha nem önbizalom?


Nem tudtam titkolni az arcomra kiülő döbbentet, mikor Reni a sporthoz fűződő szerelmi viszonyáról mesélt. Számomra is fontos szerepe van a mozgásnak, de ez a lány heti 4-5 alkalommal valamilyen testmozgással vezeti le a feszültséget vagy éppen tölti energiáit. (amiből van is neki bőven, ezt saját szememmel láttam). Két éve már az afro dance és a dance aerobic elkötelezett híve, de emellett az alakformáló edzések és a fitnesztermek egyéb mozgásfajtái is közel állnak hozzá. Annyira örülök, hogy ebben is példát mutat ez a kedves lány – mert igenis telt nőként is fontos a fittség és a mozgás. Ezen kívül pedig remekül kikapcsol, tapasztalataim szerint a kitűzött cél utolsó perceinél vagy kilométereinél már semmi más nem lebeg a szemed előtt, csak hogy legyőzd önmagad és megmutasd, igenis képes vagy rá!


És ez a lány nagy dolgokra képes! Kicsordul az életerőtől, az energiától és gondolkodása is tele van életszeretettel. „Mindig úgy építem fel az életem, hogy az nekem jó legyen”. Csak olyan nő mondhat meggyőződéssel ilyen mondatot, aki tiszteli magát és szereti önmagát – minden hibájával és gyengeségével együtt.  Mikor a modellkedés legjobb pillanatairól kérdezem, így válaszol: „Maximálisan Nőnek tudod érezni magad ebben a szerepben és imádom minden percét”. Persze az árnyoldalak is szóba kerültek és a negatív emberek, akiket Reni szerint intelligensen le lehet kezelni és megrázni magad, majd emelt fővel továbblépni. Ha pedig valaki a plus size modellkedésre adná a fejét, annak fel kell készülnie, nem lesz egyszerű, akárcsak bármelyik más hivatás: itt is meg kell küzdeni az eredményekért és nem hullik ám öledbe a dicsőség.Szinte kérdés nélkül tudtam, mi jellemezheti leginkább Reni ízlését, elég volt ránézni: színes kiegészítők és az elmaradhatatlan magassarkú, amiben sok lányt megtanított már járni. Mikor pedig arról a bizonyos pluszról kérdezem, ami megszépíthet Téged is, kedves olvasó, ezt a választ kapom: „Roppant fontos az ápoltság, ami a legapróbb részletekben is meg kell, hogy jelenjen – hiszen egy nő összképét nagyban meghatározza az őt körülvevő illat, a tiszta és ápolt kéz, körmök akárcsak a tiszta ruha és cipő. A viselt márka csak másodlagos – sokkal fontosabb a tisztaság!”


Meglehet, hogy van rajta némi plusz kiló, de őt ez cseppet sem zavarja, hiszen lelki békéjét már megtalálta és szereti a nőt, akit a tükörben lát. A környezete pedig folyamatos visszaigazolást ad arról, hogy egy telt lány is lehet vonzó – nem véletlenül fordulnak többen utána a férfiak, mint vékony barátnői után. A kisugárzása valóban lehengerlő – beszélgetésünk pár órásra nyúlt, de ezt észre sem vettük, hiszen jó társaságban repül az idő!


Reni egy olyan Pluszos Szépség, akihez bizalommal fordulhatsz, ha épp nem lenne magabiztos a járásod magassarkúban, vagy éppen egy kis önbizalom tuningra volna szükséged. Őszinte és mosolygós tekintete most is előttem ragyog, ahogy ezeket a sorokat írom. Ő a Nő. Így, nagybetűvel!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése