2013. július 31., szerda

DIY jeans short

Ciao Bella,

Mivel a Facebook oldalamra feltöltött képek nagy sikert arattak, gondoltam megosztom az új farmersortom történetét.
Sokszor elképzelek vagy kis méretben meglátok egy ruhadarabot, és keserves kutatások árán sem találok a méretemben. Ilyenkor persze dühönghetnék és morgolódhatnék, de at mit sem segít. Ehelyett van, hogy egy kis kreativitás csodákra képes - így lett a régi farmernadrágból egy csipkés-virágos új sort.

Since you really liked the pictures I uploaded on my Facebook page - I decided to share the story of this new pair of jeans short.
Many times I imagine a design or I see a pieces of clothes in smaller size and simply can not find it in my size. I could make the drama at such occasions - but that wouldn't help, right? Instead, I use some creativity - like lately when an old pair of jeans got new life in the form of shorts with lace and floral print.



Farmer rövidnadrágra már vadásztam egy ideje, de hiába vékonyabbak a lábaim - a hasam miatt nehezebb a megfelelő méret és fazon megtalálása. Az én drága varrónőmnél jártam a minap, akivel végre befejezzük a virágmintás rövidnadrágos overálomat, és mivel maradt anyag, elkezdett kattogni az agyam. Emlékeztem rá, hogy van a szekrény alján mélyen egy farmer, amit legalább 1 éve nem viseltem, noha régen nagy kedvencem volt, le nem szakadt rólam ezért picit már meg is gyengült az anyag a comb belsőnél. Alapszabály: ha 1 éve nem vetted fel, elég kicsi az esély arra, hogy újra hordod majd - picit aggódtam, jó döntés lesz-e elvágatni, de a fejemben olyan jól nézett ki az elképzelt sort. Rövidnadrágnál egyébként fontos szempont a nadrág hossza - hiszen a klasszikus combdörzsölődés elkerülhető, ha legalább 9 cm-es a szárhossz, ahogy az én nadrágom esetében is lett.

I have been searching for a while to find the right jeans short which seemed a challenge as even my legs are relatively thinner but my tummy is big so it is really hard to find the right model. I was visiting my sewing lady the other day who is making a floral print romper for me and since some materials left, I started to think. I remembered an old pair of jeans which I have not worn for a year (basic rule: if you do not wear it for a year, there is just a slight chance that you will ever wear it again!) so why not alter that to my dream short? I was worried a bit as in my imagination it looked nice but what about the reality? Anyway, what is important when speaking of shorts is the length to avoid the irritation of the skin on the inner thighs - for me the perfect is 9 cm (3.5 inches).



 

 
Kata műhelyében aztán megakadt a szemem ezen a csipkeszegélyen, így azt is felhasználtuk a nadrág aljára. A színes anyag pedig a zsebzsák helyére került, ahol egy sniccerrel kiszaggatta az anyagot, így a foszlott farmeren átlátszik a vidám virágos minta. Izgatottan mentem vissza ma reggel a végeredményért és azt kell modjam, nagyon elégedett vagyok, végre újra hordom majd a farmert és végre nekem is van farmer sortom :) S nem került többe pár óránál, némi anyag maradéknál és ha van egy kis kézügyességed akár már ma nekiláthatsz!
 
 
I saw this lace in my sewing lady's office and asked her to use it on the leg of the jeans and the floral print material she used on the pockets where she made some holes with a razorblade. I was so excited this morning to go back and check the final result and must say I am really happy and I will wear again the old jeans. If you have a little manual skill and some old jeans and leftover pieces of materials, you can start this DIY even today!
 

 
 
 
 
 
 
 
Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska
 
 
xoxo
Susie

1 megjegyzés :

  1. De jóó :) Nekem épp a kedvenc farmerem adta meg magát (szokásos combbelsős foszlás), de mivel sajnálnám kidobni, lehet, hogy rövidnadrág lesz belőle. :D

    VálaszTörlés