2013. július 26., péntek

I'm not pregnant - I am fat!

Ciao Bella,

Sok telt lánynak ismerős lehet a kérdés illetve élethelyzet, mikor (főként ugye az alma alakúakat, nagy pocakkal) terhesnek nézik. A minap ezzel a "problémával" kapcsolatban kaptam levelet egyikőtöktől és gondoltam, a blogon is virtuális papírra vetem gondolataimat a témával kapcsolatban.

Many of the curvy ladies may have already experienced the situation (mainly the apple shaped ones with bigger tummy) when someone offers a seat as they think you are pregnant. The other day one of my readers sent me an email with this issue and I decided to put down my thoughts about this topic.




Először is szerintem fontos kérdés, hány éves az illető, mikor efféle helyzetbe kerül, akár a buszon állva egy kedves helyfelajánlás alkalmával. De miért is?
Emlékszem tizenpár évvel ezelőtt vérig sértődtem volna egy ilyen helyzeten, melynek javarészt fiatal korom volt az oka. Hiszen melyik 17 éves lány szeretné, hogy kismamának nézzék? Persze tisztelet a kivételnek (és elismerésem a fiatal anyukáknak), de a nagy átlag nem adja még családalapításra fejét a középiskola padját koptatva. Akkor még inkább "cikinek" számít egy ilyen "beszólás", hiszen még inkább gömbölyödő pocakunkra irányítja a figyelmet. Ha ez még párosul egy önutálattal is, akkor aztán Armageddonként éljük meg és elsüllyednénk szégyenünkbe. Hiszen utáljuk a hasunkat...és mikor a buszon állva elmerülünk gondolatainkba, jön egy bunkó vadidegen, aki még be is szól... Pedig miről is van szó? Egyszerűen csak figyelmes volt valaki és illemtudó - amiből sajnos egyre kevesebb van a mai világban - így válaszlevelemben többek között azt tanácsoltam ennek a kedves lánynak, hogy ahelyett, hogy szikrákat szór a tekintete és elküldené a fenébe az illetőt - csak egy bájos mosollyal köszönje még és utasítsa vissza a helyfelajánlást.




First of all age is important as that may determine who you feel in such a situation when others offer you a seat on the bus.
I remember years ago I could also explode if someone offered me a place to sit, thinking I was pregnant as honestly, 17 years old teenagers rarely think about babies and family (with all my respect to young moms though!). It feels emberrassing for them and they take it offensive to get all attention directed to their tummies. Especially if they hate themselves! They hate their stomach and even a random stranger reminds them of that hated bodypart - devastating feeling! However what is the real case? That random stranger did not do any crime - s/he just wanted to be polite which is so rare in these days. Don't kill the good intention - instead just smile and refuse the offer.




Önmagunk elfogadásának nagy szerepe van fenti élethelyzetben. Hiszen csak azzal tudnak megbántani, amit Te sem szeretsz magadon, amit hibának vélsz és legszívesebben elrejtenéd. Mert ha egyszer szembenézel emberi gyengeségeiddel s elfogadod őket (legyen szó bármilyen külső vagy belső tulajdonsággal) aztán már nem tudnak felpaprikázni vele. Ha nagy és elálló füleid vannak,  a legártatlanabb megjegyzést is célozgatásnak és bántásnak fogod majd fel - ám amint megbékélsz velük, akár egy Miki egeres poénon is tudsz majd nevetni.
Önmagunk elfogadásának Nirvánája, a Kánaán persze az lenne, ha egy ilyen mondattal válaszolnánk "Nem terhes vagyok, csak nagy a hasam/kövér" - tedd a szívedre a kezed, bevállalnád?



Accepting ourselves play important role in such a situation as they can only hurt you with those flaws which you do not accept and you wish to hide. From the moment you face your weak points (whether it is a characteristic feature or a bodypart) noone can harm you with them. If you have big ears - and you hate them - you will take any and every ear-related sentence as an offense. But if you accept those as part of your beautiful body - you will be able to laugh at a Mickey mouse joke, too.
The end, the Nirvana is to answer like that: "I'm not pregnant, I am fat" - are you there yet?




A plusz kiló, kövérség, teltség vagy nevezzük bárhogyan is miért lenne rosszabb olyan jelzőknél, mint kétszinű, hazug, rosszindulatú vagy épp irigy? Szerintem ezek a tulajdonságok sokkal veszélyesebbek, hiszen ha nem békélsz meg magaddal, még mindig ott a lehetőség a változtatásra. Pár hét, hónap a konditeremben, okosan étkezve és beindul a változás. Sajnos fent említett tulajdonságokra nem ilyen egyszerű a gyógyír...Így kérlek, ne fogd fel olyan tragikusan, ha nem 5-össel vagy 6-ossal kezdődik a mérlegen látható szám. Az csak egy szám! Se nem több, se nem kevesebb - de Te, Szépségem annál jóval több vagy!! Hiszen Benned is ott van az a plusz, amitől szerethető nő vagy, amiért imád a párod, amiért szeretnek a barátaid és a családod. Akár terhesnek néznek, akár nem :)

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Extra weight, being fat or curvy is not worse than being a liar, a negative and selfish person. I think these latter one are much more difficult to cure - since your body is easier to transform. You are not happy with your shape? Spend a couple of months in the gym, eat clean and you can change! So please do not look at that number on the scale so tragically. That is just a number. Nothing more! You have that certain plus to be such a wonderful woman, loved by your partner, family and friends. Whether others think you are pregnant or not :)

xoxo
Susie

xoxo
Susie

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése