2012. november 23., péntek

Pluszos Szépségek V. - Niki, a múzsa



Ciao Bella

Ahogy egyre több Pluszos Szépséget mutatok be Nektek, kezdem azt érezni, milyen nehéz is írásban, szavakkal kifejezni egy-egy nőből áradó szeretetet és szépséget. Nem szeretnék kliséket puffogtatni, de Nikit nektek is meg kell ismernetek, mert nem csak engem ihletett meg.

Nézz rá a fotójára – mosolygós zöld szemei olyan játékosak, akárcsak az arcát díszítő szeplőcskék (mert igenis a szeplő a szépség jele, tudtad? Nekem mindig ezt monta anyukám kiskoromban és ez meg is maradt nagyon ám bennem!) és már a beszédhangja is nyugalmat és békét sugároz. Pedig ahogy a többieknél – nála sem volt ennyire cukormázas minden pár évvel ezelőtt.
Kiskorától kezdve a sport élete részét alkotta, elég mozgalmas lurkó volt egészen 16 éves koráig, amikor sajnos egy balesetnek köszönhetően jött a felsőbb utasítás: le kell állnia. Ez többünknek ismerős lehet – nekem is így volt az úszás után a kosárlabdával, és mind tudjuk ez mivel jár, hiszen a test nem kapja meg az addig megszokott fizikai igénybevételt és jönnek a párnácskák.

Nikinél is beindult az „1 év- 1kg plusz” folyamat, ami már valóban kezdett terhessé válni, ha egy lépcsőt kellett megmászni mert akkor átváltott Dart Vader nagyúr hörgő stílusára– és ízületei is jelezték, valamit tennie kell. Örülök, hogy ez szóba került a beszélgetésünk alatt, hiszen nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki odafigyeljen az egészségére! Mert a plusz 5 vagy 10 kg teljesen lényegtelen egészen addig, míg az egészséget nem veszélyezteti! Szerencsére hosszú kihagyás után némi mozgást már beiktathatott az életébe Niki is – azonban sokáig kellett tűrnie a környezete szekálását, piszkálását már ami a súlyát illette.

A legrosszabb, hogy még a párjai is próbálták őt lefogyasztani – mert a lelkébe, a szívébe és az összes belső tulajdonságába ugyan szerelmesek voltak, na de a külsőn (szerintük) lett volna mit csiszolni. Mindennapossá váltak a szúró megjegyzések és tanácsok – és ugye tudjuk, hogy sokszor ezek ellenkezőjét éri el az ilyesfajta lelki terror – de mindenesetre már múlt időben beszélgetünk ezekről a pasikról, azt hiszem ez mindent elmond.

Ha már a férfiakról kezdtünk el csevegni,  egy nagyon kedves történetet elmesélt nekem, amitől én teljesen odáig voltam, így megosztom veletek is.  Ugyanis idővel Niki felismerte, mennyivel fontosabb is, hogy vidám, nyitott mások felé, kedves  - ahogy ő fogalmazott: sokszor képtelen abbahagyni a mosolygást és milyen jól is teszi ezt, hiszen nagyon jól áll neki, mondhatni a legszebb kiegészítő egy nő arcán! Niki azon kapta magát, hogy már nem is olyan rossz a tükörbe nézni – legyen az egy alkalmi ruha vagy éppen a bikinije, hiszen elkezdte elfogadni a nőt, aki visszanéz rá. Mondhatni megszerette...és nem csak ő! A környezete válaszolt erre a pozitív folyamatra és lassan a fiúk is kezdtek másképp nézni rá – olyannyira, hogy egyik szerelme zenész ember volt,  és tudjátok mit tett? Valósággal hollywoodi eseményszál bontakozott ki kettejük közt, és írt egy dalt az ő Múzsájának, Nikinek – hát nem édes? A dal címét fedje homály, de annyit elárult Niki, hogy elég sokan hallgatják ma is, így még az is lehet, hogy Te is, Szépségem!

Öltözködése bohókás akárcsak ő maga – nem tudnám elképzelni decens kiskosztümben, az már igaz. A teste elfogadásában és szeretésében nagyon jó úton jár, azonban a színekkel nem olyan rég kezdett el barátkozni. Sokszor furcsán érezte magát egy-egy ruhadarab felpróbálásakor, de lassan kezdi szoktatni magát, hogy az általa viselt színek is kifejezzék azt a sokszínű érzelemvilágot, ami benne rejlik.

Egyébként annyira ikonikus számomra a mosolya, hogy miközben ezeket a sorokat írom, mosolygok. Ez egy ragadós szokás, de ne védekezzetek ellene!  Figyeljétek meg illetve tegyetek egy próbát Szépségeim: mosolyra TÉNYLEG nem lehet másképp reagálni, mint mosollyal! Velem is sokszor előfordult már, hogy barátnők direkt velem jöttek vásárolni, mondván velem mindig olyan kedvesek az eladók. A titok nagyon egyszerű: én is kedves vagyok velük, eszembe sem jutna a felsőbbrendű idióta vevőt játszani, hiszen ő is ember, meg én is. Ösztönösen mosolygok rájuk, köszönök nekik – és az esetek nagy részében ez működik!

Hamarosan Ti is láthatjátok mosolyát, ami biztosan titeket is mosolyra késztet, terjesszétek hát, legyetek Ti a mosoly nagykövetei – annyira ránk fér ebben a szürke és gondterhelt napokban!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska 

p.s. ne feledd, a többi történetet és bevezetőt is megtalálod a Pluszos Szépségek kategória alatt!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése