2012. november 21., szerda

Pluszos Szépségek IV. - Claudia, a karakán nő

Ciao Bella!Claudiát már régebbről ismerem, így ez a bejegyzés nem csupán egy vagy néhány alkalmas beszélgetés alapján született. De nem csak emiatt más az ő története, mint az eddig bemutatott hölgyeké – hiszen Claudia méretei nem akkorák, mint mondjuk az enyémek, könnyebben talál magára ruhát a street fashion üzletekben is akár, noha megjegyzett egy érdekes dolgot, amire én is felfigyeltem már. Konkrétan a méretek mennek össze!
Mire gondolunk? Nektek is feltűnt már, hogy a Zara vagy Mango XL mérete az valójában L de inkább M-nek megfelelő? Szerintünk ez elég kétségbeejtő. Annál is inkább, mivel egy valóban M-es méretű lánynak/nőnek is azt az üzenetet küldi ezáltal az üzlet, hogy ő kvázi „nagy” hiszen a méretsor legvégén elhelyezkedő XL méret jó rá.

Ez a tény egyébként számomra mindennapos, mikor Olaszországban járok, de köztudott, hogy az olasz (és a francia) méretezés alulmúlja az átlagos európai konfekció méreteket – ezt valahogy elfogadtam, tudomásul vettem. Na de hogy már idehaza is ez megy – ezt nehezebb megemészteni.

Claudiát egyik előző munkahelyemen ismertem meg és sokáig „jégkirálynősen” megközelíthetetlennek tűnt – pedig ez a kép csak az én fejemben létezett. Sokszor félreértjük mások viselkedését, mert miután megismertem, bizton állítom, mindent lehet rá mondani, de azt hogy fagyos lenne, semmiképp. Egyszerűen csak a magabiztossága zavart össze – sugárzik róla, hogy jól érzi magát a bőrében, akár 10 kg-al több vagy kevesebb. Mert bizony ő időszakonként változik, hol kevesebb 10 kg-val hol több – de mindkettő verziót vidáman, büszkén viseli, s miért is ne tenné? Elfogadta a genetika törvényét, a családi örökséget s ezáltal önmagát, van egy szerető családja, egy férje akik imádják őt pont úgy ahogy van – és ebbe a belső körbe még a barátai tartoznak bele, ám a körön kívül eső idegenek véleményét, neadjisten kritikáját nem engedi be az életébe. Azt hiszem, ezt  minden nőnek megtaníthatná – nem véletlenül arra a kérdésemre, melyik a kedvenc testrésze -  gondolkodás nélkül rávágja, hogy az eszét szereti, amiért nem engedi magát befolyásolni mások negatív megjegyzései által.

De vajon miért van az olyan sok nővel mégis, hogy a negatív kritikát sokkal hamarabb elhiszi és sokkal inkább foglalkoztatja, mint egy-egy dicsérő szó? Miért lenne mérvadó egy, az utcán mellettünk elhaladó vadidegen véleménye? 

Noha belső tulajdonságot emelt ki, - én azért hozzáteszem, hogy ritka szép arcú lányról van szó, akinek igéző tengerzöldeskék szemei és tekintete semmiképp nem átlagos. Az arcát nézve még egy dolog mindenkinek feltűnik, ami az egész lényéből árad: a vidámság és lazaság! Olyan még sosem volt velem, hogy egy-egy  mélypontomon ne tudott volna a maga  könnyed stílusával gatyába rázni.  Barátjaként elmondhatom, hogy tettrekészségből is jelesre vizsgázna, hiszen ahogy egyszer Marco megfogalmazta : „Claudia is always ready to act” vagyis tényleg mindig készen áll arra, hogy segítsen, ha kell vagy éppen bepattanjunk a kocsiba egy spontán ötlettől vezérelve és strandoljunk egyet egy közeli tónál.

Claudia szép arca és egész lénye nem csak nekem tűnik ki egy tömegből – hiszen házassága is mesébe illő történet. Férjével ugyanis egy nyaralás alkalmával találkoztak és mindent elsöprő szerelmük a több ezer kilométeres távolságot is legyőzte, hiszen az isteni Deus (mert ténylegy így hívják) a szőke lány kedvéért hátrahagyta országát, kultúráját, kontinensét és Magyarországra költözött. Az ő története igazi királylányos sztori, ami reményt ad azoknak, akik még keresik az igazit – és nem érzem közhelyesnek azt a mondást, miszerint is a szerelem a legváratlanabb helyen és időben is rád találhat.

Stílusát tekintve a letisztultság jellemzi és mesteri módon bánik a testalkatához illő ruhákkal, tudja viselni azokat. Mivel azokban a bizonyos yoyo effektus időszakokban has és csípő pluszokkal rendelkezik, pontosan tudja, hogyan kezelje, ha épp felszaladt ezekre a részekre némi plusz kiló. Szeretem a ruháit, csinosak és élmény vele egy-egy „vintage shopping” (=turkáló), mert nem csak hogy magának, de nekem is ügyesen kiszúr néhány remek darabot, vitathatatlanul jó érzéke (és szeme) van a stílusokhoz.

Előttem példaként van jelen a maga karakán jellemével, ami mindig ráébreszt arra, kinek a véleménye fontos igazán. Szépségeim, nektek is ezt tudom tanácsolni, hiszen miután Te magad elégedett vagy a tükörben látottakkal, miután közvetlen környezeted úgy szeret, ahogy vagy – a többit zárd ki tudatosan! Miért is számítana a szomszéd irodában dolgozó nőtársad kritikus pillantása? Mindig azt mondom: azt nézd KI mondja, s csak aztán, hogy MIT !

Hamarosan Ti is láthatjátok Claudiát – de hogy hol és miképp, az még a (közel)jövő titka! 

Ha lemaradtál a történetek bevezetőjéről, akkor KATT IDE, és a többiek sztoriját pedig itt találod:
Ágica:KATT IDE
Zsuzsi:KATT IDE
Sophia:KATT IDE

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése