2013. október 7., hétfő

Színfalak mögül jelentem // Report from the backstage

Ciao Bella,

Október 5-én szombaton egy felkérésnek tettem eleget és most először nem tudósítottam egy plus size eseményről, hanem műsorvezetőként próbálhattam ki magam.

Sandro Botti Photography

On 5th October I was happy to try myself in a new role - this time I was not reporting about a plus size event but I was the host of one.



Könnyen oldódok új társaságban és sosem voltam visszahúzódó típus, ezt mindenki tudja rólam. Azonban a lámpaláz engem sem kerül el s most is picit izgultam, vajon hogy debütálok ebben az új szerepben. Miközben a Miss Dundi és Dögös plus size bemutató helyszínére tartottam, Marco szavai a fülemben csengtek: "Mindig van egy első alkalom". Az én drága Szerelmem ezt a kifejezést gyakorta használja, mikor pánikszerűen megijedek egy új feladattól, hiszen a tűzkeresztségen is át kell esni. Ahogy Zsuzsinak és Juditnak is át kellett, akiknek köszönhetjük az eseményt. Aki valaha életében szervezett már bármilyen eseményt, akár egy meglepi születésnapi bulit, az pontosan tudja, mennyi munkával jár a rendezvényt megelőző pár hét és hónap. És mindig beüt a krach, mert mindig van valami, ami nem úgy sikerül, ahogy elképzeltük. Itt is lehet olyan momentumot találni, ami másképp kellett volna, hogy legyen. De ez így van rendjén, hiszen aki dolgozik, az hibázik is. Majd legközelebb minden jobb lesz. De én nem ezeket szeretném kivesézni, én nem a kevésbé tökéletes dolgokon szeretnék lovagolni. Hogy miért?
Sandro Botti Photography
Sandro Botti Photography
I'm an easygoing person and feel relaxed in new environemnt quickly but stage fright hit me before I came out in this new role. As I was approaching the venue of Miss Curvy&Hot Hungary plus size event, I heard in my head Marco's words "There is always a first time!". How wise my Love is when he tries to calm me down when I start panicking at a new job or work. But we all have to go thru the baptism of fire - as Judit and Zsuzsi had too to do the same. They are those 2 ladies who organized the whole event. Any of you who ever put together a simple event or a surprise birthday party know perfectly how many weeks and months of planning and hard work are required. And still something always go wrong. Also last weekend not everything was perfect, they made mistakes which need to be improved for the next occasion. But this is more than normal - who works makes mistakes. My intention now is to focus rather on the good things instead of the mistakes. And why?

Sandro Botti Photography

Sandro Botti Photography
Sandro Botti Photography
Hajlamosak vagyunk kritizálni. Mert már nem az újdonság erejével hat ránk valami, hiszen láttunk már ilyet, vannak elvárásaink, elképzeljük, milyen is lehetne s ha nem azt kapjuk, unottan legyintünk. Pedig emlékszel még arra, mikor először történt meg Veled, hogy a kasszánál kígyózó sor végén állsz, mikor melletted új pénztár nyit meg és odarohanva első leszel? Vagy mikor friss jogsival küzdesz az életedért és van, aki megszán, s engedi, hogy besorolj elé autóddal? Fantasztikus érzés, mikor ezek először történnek Veled, boldog leszel ilyen apróságoktól is. Akkor miért nem örülsz, mikor ezek sokadszorra esnek meg veled?? A szombati bemutatón fellépő lányok nagy része amatőr, nem sok éves tapasztalattal rendelkező modell. Volt, aki most lépett először vadidegen emberek elé, volt olyan lány, akit most fotóztak először, miközben a reflektortól elvakulva retináig hatolt a vakuk villanása. Volt olyan anyuka, aki most látta először "kicsi lányát" nagy nyilvánosság előtt szerepelni. Hetekkel ezelőtt megtörtént az első próba, mikor sokan még a magassarkúban is esetlenül mozogtak. Kezdetét vette a több hetes felkészülés - hol összegyűlve próbateremben, hol otthon, youtube videokat nézve. Volt, aki több száz kilométert utazott, hogy itt lehessen és megmutassa, lehet 42-es méret fölött is önbizalma egy nőnek.

Sandro Botti Photography

Sandro Botti Photography

Sandro Botti Photography
We often tend to be judgmental and critical. The magic of the new fades away as we have already seen something like this so we have high expectations, we imagine how it should go and if we don't get what we dreamed of, we get disappointed. But do you remember the first time when you were at the end of a long line at the cassa when a new cashier desk opens, you run there and you get served first? Or when you fight for your life in traffic with your fresh driving license and someone let you pass in front of them to join the line? These small things feel like miracles at the very first time. But then why you can't be happy the same when it happens the umpteenth time? Majority of the girls at the fashion show were beginners, for many of them it was the first time to walk the runway in front of strangers and photographers with flash and spotlight. There were mothers who saw their daughters the very first time being in the center of attention. The preparation started couple of weeks ago and some of the girls were even not stabile in high heels. But they trained hard - at rehearsals or at home, watching youtube videos. There were girls who travelled hours to be there and show how confident a plus size woman can be.

Sandro Botti Photography
Sandro Botti Photography
Mert hiszen a színfalak mögött zajik az élet, de oda nem mindenki lát be. A lányok már kora reggel óta a helyszínen készülődtek, próbáltak, órákat meneteltek a magassarkúkban és a többórás felkészülés (mert a próba, a smink és a haj mind időt vett igénybe) után mindenki mosolygósan, vidáman vonult fel a kifutón. Már a bemutató elején nagyot dobbantottak, hiszen előkerültek a bikinik, tankinik és fürdőruhák. Tedd a szívedre a kezed: ugye benned is van némi kétség, mielőtt a strandon leveszed a ruhád? Na pont ennek a kétségnek nem volt nyoma sehol - csakis a vidám, önbizalommal teli lányok, akik valósággal szétszedték a kifutót. Mert ez egy jó buli volt - végre megmutathatták, így is lehet boldog egy nő, hogy nem a kalóriákat számolja. Sorban jöttek a különféle ruhamárkák és mindenki tudta a dolgát, nem tévesztett. A háttérben pedig őrült pörgés, hiszen pár perc állt rendelkezésükre, hogy akár egy fűzős menyasszonyi ruhába bújjanak - s közben persze ne szedjék szét a kontyukat és a rúzs is a helyén maradjon, ne pedig a hófehér ruhán. Belegondolva nem is olyan egyszerű, nem igaz? És ebből nem vett észre senki semmit - mert profihoz méltóan viselkedtek! Mert benne volt a szívük-lelkük, mindannyiuknak - modellek, sminkesek, fodrász, s persze a szervezőknek.

Sandro Botti Photography
Sandro Botti Photography


Sandro Botti Photography
Real life happens behind the scenes but not many can see it. The girls arrived early in the morning and did many rehearsals, walking up and down in high heels, getting their hairs and makeup done - and still smiling at the show. They started with the big bomb: swimsuits on the catwalk! Lets be honest - many of us hesitate before dropping the towel down at the beach - but these ladies were so confident as they showed how happy you can be with all your curves! Brands and designers after one and another - no mistake was done, everything went according to the plan. But in the backstage, everything was hectic as changing into a corsette bridal dress in 2 minues, without ruining the hair or makeup is really a challenge! And nobody noticed any of these as the girls acted really professional. Because they put their hearts in it - models, makeup artists, hairdressers and the organizers, too.
Sandro Botti Photography

Sandro Botti Photography

Sandro Botti Photography
S hogy mit nem láthattak belőlem, mielőtt színpadra léptem? Kezemben a bekapcsolt mikrofonnal azon ventiláltam, vajon nem akadnak-e össze a szavak, vajon tudom-e majd a sorrendet, vajon szépen ejtem-e a szavakat. Aztán ránéztem a lányokra s minden kétségem elszállt. Megszólalt Lady Gaga Applause c. száma s műsorvezető kollégámmal, Krisztiánnal már a kifutó vörös szőnyegén lépdeltünk, mosolyogva. Showtime!

Sandro Botti Photography

And what you couldn't see from my last minutes before the stage? I was holding the microphone and thoughts were running in my head: will I speak nicely, will the words come out in the right way, will I remember the order of the designers? Then I looked at the girls and all my worries went away. I grabbed my co-host Krisztián and walked the red carpet catwalk for Lady Gaga's Applause. Shwotime!

Zárásképp pedig még egy gondolat: a jót meglátni nem negédes, cukorszirupos tulajdonság, csupán egy pozitív életszemlélet kezdete. Szerintem ráférne minden szűklátókörű emberre!

Köszönet a képekért Sandro Botti Photography  -nak!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska



And a last thought: to see the good in others is not a sugarsweet thing, it is the beginning of the positive thinking! It would do good to many narrow minded people out there!

Thanks for the pictures: Sandro Botti Photography 

xoxo
Susie

2 megjegyzés :

  1. Szia, nem értem a koncepciót...mit kerestek ott a "fiúk"?
    Semmi bajom velük azon kívül, hogy egyszerűen nem illettek oda. A videóban egyszerűen sokkoló, hogy milyen rendezvényen vagyunk, és ehhez képest milyen vágóképeket kapunk.
    Ez valami árukapcsolás? E nélkül nem jött volna létre? Miért kell ennyire eladni a lelketeket? Megy ez nektek egyedül is.
    Egyszerűen ennek ott nincs helye...
    Molnár Anikó miért a kutyáiról beszél, és miért nem az eseményről? Saját magát promózza, vagy mi ez?
    Jó, ez volt az első rendezvény, de a körítés, a duci részt kivéve szánalmas, sajnálnivaló erőlködés lett....
    Kár érte.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia

      Az általad felvetett egyik kérdés volt az, amire szándékosan nem tértem ki s azt is leírtam, miért. Minden rendezvényen történnek hibák vagy előfordulhatnak át nem gondolt lépések. Még ha a szándék a legjobb is, a végeredmény nem feltétlenül tükrözi azt.
      Az újságírók szerkesztői munkájába semmi beleszólásom, de még a szervezőknek sem, így azt írnak, vágnak össze, amit szeretnének. Így történhetett meg, hogy az a rész, ahol Anikó a rendezvényről beszél nem került be a riportba. Ha olvasol bulvárt, nem újdonság, hogy a szenzáció, az ismert emberek sokkal érdekesebbek, mint a "hétköznapi hősnők", akik múlt szombaton a kifutóra léptek. Ugyanakkor szerencsére a bulvár mellett van blog is a világon, így Hozzád is eljuthatott mindaz, ami igenis, hogy JÓ volt a rendezvényben. Tekintve a blog személyes jellegét, eldönthetem, miről és kiről írok - nem kényszerít se egy hirdető, se egy főszerkesztő. Így a lányok voltak a főszereplői ennek a bejegyzésnek, remélem nem bánod :)
      Próbáljunk picit pozitívabban hozzáállni és értékelni, ha valaki akárcsak 5 percet (s nem hogy hónapokat) arra szán az idejéből, hogy a duci lányok mellett tegye le a voksát - szerintem!

      Szép estét Neked

      Üdv
      Zsuzska

      Törlés