2013. október 10., csütörtök

Strike a pose (as a plus size girl)

Ciao Bella,
 

Többször kaptam már levelet illetve kommentet tőletek a fényképeken való pózolással kapcsolatban így elérkezettnek láttam, hogy megmutassam, én mit tanultam meg saját tapasztalataimon keresztül, hiszen 1 éve már rendszeresen készülnek rólam fotók.


I have received many emails and comments from you regarding ideal posing for plus size girls so it is time for me to share my experience I gained in the 1 year of the blog as I frequently have my pictures shot for the outfit posts.



Előre leszögezem: nem vagyok profi modell, és a képek készítése között 2 perc telt el, nem fogytam közben és photoshopot sem alkalmaztunk! Megpróbáltam összeszedni a legtipikusabb hibákat, amiket anno én is elkövettem, míg rá kellett jöjjek, nem állnak jól ugyanazok a beállítások nekem, mint egy 36-os méretű lánynak. Szemléltetésképpen Soós Berci, a LEFOTÓZLAK fotósa készített rossz és ideális beállítású képeket is - ezen persze jókat nevettünk a fotózás közben, hiszen kevesen keresték meg "kimondottan rosszul nézzek ki a fotókon, Berci!" kéréssel. Na de lássuk is a típushibákat:


Let me lay it down at the beginning: I am not a professional model and I did not lose weight between first and second pictures, moreover we did not apply photoshop! I tried to collect those typical mistakes I made in the past 1 year till I learned that the poses of a size 8 girl will never work for me. To illustrate the difference, my photographer, Berci Soós (his FB page here) took some best vs worse pictures  - and during the shooting we laughed a lot as not many people ask him to "please, let me look ugly and not flattering at all!". So here are some keypoints:


1. Helyes testtartás // The right body position

Elég szembetűnő a különbség s a mosoly hiányán túl is sok mindent elárul a két összevetett kép: míg az elsőn az állam leeresztem, a nyakam hátrahúzom és ebben a pózban még annak is nagy a tokája, akinek nincs - addig a 2. képen felemelt áll, picit előretolva, nyújtott nyak roppant sokat dob a megjelenésen. Szándékosan vettem fel picit bővebb felsőt és szűk nadrágot, mert így látható, mennyire előnytelen, ha csak úgy lazán leengeded a karod, nem húzod ki magad - ezzel szemben rengeteget nyújt, ha "csinálsz derekat" magadnak a derékra tett kézzel, kihúzod magad, mellet ki-hasat be ahogy régen mondták. A lábról picit később...



Apart from the smile-no smile difference, these 2 shots tell a lot: while my chin is dropped down on the first picture, with my neck pulled backwards, creating a double chin effect - take a look at the 2nd picture where chin is up, I pushed it a little forward and straightened my neck which all made a miracle. On purpose I was wearing a bit loose top with leggings so you can see the arms dropped down create a terrible effect - while on the 2nd picture I straightened up, "created" a waistline by putting one hand on it. About the legs a bit later...


2. Szemből fotózás // Facing the camera

Ha megfigyeltétek, nem szeretek egy-az-egyben szemben lenni a kamerával, mert nem a legelőnyösebb egy elengedett, pici terpeszben lévő póz. Ehelyett a testsúlyomat a hátsó lábamra helyezve, a másikat picit előrébb tolva máris vékonyabbnak tűnnek a lábaim is. A kamerához közeli vállam sokszor leejtem picit és enyhén elfordulva nézek a lencsébe - nem pedig teljesen szemből.



If you noticed, I never take full body pictures facing the camera as it is not so flattering, not to mention the straddle-legged photos. Instead, I put my weight on the back leg and bring the other a little to the front which pose makes my legs look slimmer. The shoulder closer to the camera is always down a bit and I make a slight turn when I look to the photographer.


3. Elő a lábakkal // Show me the legs

Az egyik legtipikusabb hibát a lábainkkal tudjuk elkövetni, ha nem figyelünk rájuk eléggé. Nálam ez a mozdulat már annyira berögzült, hogy miközben fotóztuk ezt az anyagot, rám kellett szólni, hogy álljak egyenesen, terpeszben mert a "rossz" fotókhoz előnytelen lábtartás kell. Na de mi az előnyös? Sokan a keresztezett lábakra esküsznek - én is kedvelem, bár nadrágnál szerintem picit furán néz ki, így ehelyett a Zsuzskás pózt használom előszeretettel: lábak összeszorítva, egyik picit előrébb, behajlítva a másik előtt, lábujjhegyen.


One of the typical mistakes we can make with the legs is not to pay enough attention to them. I owe this pose so much that during the photoshoot I had to be told many times not to strike this pose as we need "worst" pictures as well. Many plus size women love the legs crossed which is nice but when wearing trousers I prefer this "Susie" pose: legs pressed close, one in the front on tiptoe and a bit bend.


4. Magasra a kamerával! // Lift the camera higher!

Ez a roppant egyszerű trükk sokszor elkerüli a figyelmünket, pedig óriási jelentősége van: a fotós illetve a kamera sose lentről készítsen rólad képet, mert úgy mindenki nagyobbnak tűnik, még a legvéknyabbak is!


We tend to ingore this very simple but so important hint: the camera should never take pictures of you from the bottom position but always from a higher point! Low position photos make everyone look bigger - even the skinny girls!


5. Képek hátulról // Pictures from the back

Az előző képen is jól látszik: alulról, teljes hátat fordítva a kamerának sosem ajánlott! Ebben a pózban még az a kevés derekam is eltűnik, ami van és rendkívül előnytelen! De nem kell lemondani a klasszikus "váll fölött visszanézős" pózról, csak arra kell figyelni, hogy picit féloldalasan álljunk, nem teljes hátat mutatva!




As seen on the previous picture, too: never turn with your full back to the camera! Personally in this pose I lose that little waistline which I have and not an ideal pose at all! But you don't have to give up on the "look back above your shoulder" pose, just pay attention to turn a little so not to show all your back!

6. A kistáska // The clutch

Számos vörösszőnyeges fotón láthattuk, hogy a teltebb sztárok is gyakran felhasználják kézitáskájukat a tökéletes póz elérése érdekében. Én is így tettem és fontos egy részlet: nem egyenesen tartom a táskát, mert az kettévágná a testem, hanem kicsit eldöntve, ami hosszanti irányba tereli a szemet lefelé, a már megnyújtott lábak irányába.


You could see on many red carpet pictures that celebrities love to use the clutch to strike an even better pose. I did the same with an important notice: I did not hold the clutch completely horizontal as that would cut my body into two but I bent it a bit down so when you look at it you follow the clutch downwards to my legs which have the ideal pose.


Végezetül egy közeli kép a legújabb kedvencemről, a burgundi köves statement nyakláncról, ami londoni szerzemény.




Jacket, leggings, necklace, bags: Primark (London)

Boots: Milan, Italy

Top: H&M
 
Remélem, sikerült 1-2 jó tippet adnom, s ha bevált valamelyik jótanács, várom a fotókat és véleményeket!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska



And last a closeup picture of my new love from London - this burgundy statement necklace.
I hope you could get some useful hints and if you try these poses and they work for you, share your picture or experience with me!

xoxo
Susie

10 megjegyzés :

  1. Ez nagyon hasznos poszt, legalábbis nekem, alig készül rólam kép, mert soha nem tudtam, hogy mégis mi lenne előnyös póz, mikor úgy éreztem, hogy semelyik sem az, így inkább nem is kellett egészalakos kép, de ez szerintem változni fog ezután. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia :) Ennek nagyon örülök!!! Hidd el, nálam is ez volt egy jó ideig aztán jött a gyakorlás és kísérletezés s meg lett az eredménye! Szóval gyakorlásra fel, állj a tükör elé és mire a kamera előtt állsz, meglátod, már ösztönösen fog menni :)

      Törlés
  2. szuper poszt :) osztottam is.

    VálaszTörlés
  3. De szuper köszi! Úgy is most kezdek rászokni az outfit fotózásra. :) Szintén plus lányként. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. örülök, ha hasznosnak találod :) És a lényeg a gyakorlásban rejlik, otthon, tükör előtt ;-)

      Törlés
  4. I can't believe your whole outfit is from primark you look amazing xx

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you Hun - you see? all in the right match and combination :) xx

      Törlés