2012. december 26., szerda

Előtte-utána avagy alakuljunk át!?

Ciao Bella!

Karácsony táján valahogy egyre több "házi-photoshoppolt" kép kerül elő a közösségi oldalakon - én is játszottam pár képpel, bár nálam ez kimerült a hópelyhek és karácsonyi díszek hozzáadásával :)

Maximálisan megértem és átérzem, ha sok nő frusztráltnak érzi magát, hiszen csakis a képre koncentrálnak, amit az arcukba lő a TV, az internet vagy bármely más médium: azokon a képeken Kim Kardashian például makulátlan arcbőrrel, sminkkel és tökéletes frizurával pózol, még odahaza a fürdőszobában is.. Ehhez képest mi a tükörbe nézünk, és sokszor még a legnagyobb erőfeszítések ellenére sem közelítjük meg az elképzelt végeredményt.
Én a napokban például épp Kim kapcsán gyakorolgattam a sminkelés egyik legalapabb bár eddig általam elhanyagolt fogását: kontúrozás és highlight-olás. Na ettől döglik a légy kéremszépen, ezzel az én kerek arcom is kontúrozottnak tűnik - de belátom, ezt még erőteljesen gyakorolnom kell :) Valahogy Ms Kardashian-nak sminkesének jobban megy, de nem adom fel! Mindenesetre még ő is bevallotta, nem így ébred reggelente mikor az alábbi képet posztolta Twitter csatornáján, ezen tökéletesen látszik sminkese keze nyoma, mely részeket kell világossal highlightolni (kiemelni) , mely részeket kell sötét színnel kontúrozni:


Ugye senkinek sem kell bemutatnom a gomba módra szaporodó műsorokat, amik a nők "átalakításával" foglalkoznak - az alapséma roppant egyszerű: vegyünk egy átlagos de leginkább frusztrált (és ezen van a hangsúly!) háziasszonyt/huszonévest/negyvenest/stb, akit aztán egy pár órás munkával címlapfotóra varázsolunk. Közben persze sulykoljuk a TV nézők tudatalattijába is az olyan mondatokat, amik aztán szöget ütnek a már amúgy is frusztrált nők fejébe: "Nem merek színes ruhákat hordani" "Nem tudok sminkelni" "Nem merem megváltoztatni a frizurám" stb.
Majd végy egy csapat (jobb esetben profi) sminkest, stylistot, fodrászt és persze egy nagyon ügyes fotóst (hjaaaa Szépségem, a megfelelő világítást már én is megtapasztaltam: valósággal csodákra képes és nyilván nem lehet összehasonlítani azokkal a fotókkal, amiket a családunk készít odahaza...) és már kész is a végeredmény: egy fotósorozat, amin a kezdetben frusztrált nő meseszépnek láthatja magát.
Extrémebb esetekben (Magyarországon is van erre műsoron lévő példa..) bevethetsz némi plasztikát is, persze csak csínján vele, hiszen állítólag azt akarjuk elhitetni szegény frusztrált nővel, hogy ő is szép...de azért egy fogplasztika vagy ránc-simítás simán belefér, máris lefaragható 10 év!
Bennem azért (minden rosszindulatot félretéve!) felmerül a kérdés - a nő, aki gyönyörű sminkkel, egy (!) szuper outfit szettel, remek frizurával távozik egy ilyen "átalakításról", hogyan érzi magát másnap, egy hónap múlva vagy félév múlva? Nagyon kíváncsi lennék, mennyi marad meg, a képeken kívül egy-egy ilyen "átformáló" napból - így ha bármelyikőtök már részt vett ilyenen, kíváncsian várom a beszámolót illetve a véleményetek se tartsátok magatokban!


A soraimon talán átjön a szkepticizmus ezzel a témával kapcsolatban, de ez csak azért van, mert mint azt már sokszor leírtam akár itt akár a FB oldalamon, számomra a folyamat (és ez fontos, mert NEM 1 napra kell, hogy szépnek érezd magad!) először legbelül kezdődik...amikor meglátod, mennyi szépség is van benned! Olyan ez, mint mikor egy szemüveges ember a hideg utcáról meleg szobába tér és egy pillanat alatt homályos lesz a szemüvege. Nem lát tisztán! De amint eloszlik az a bizonyos köd (az eredeti példánál maradva: a pára), akkor már mindent tisztán látunk!
Ugyanígy van ez a szépséggel is - nemhiába mondják, hogy relatív, hisz mindannyiunknak mást jelent! Véleményem szerint ahhoz, hogy MINDEN NAP szépnek érezd magad - jóval többre van szükség, mint egy pár fotóra, amin akár meg sem ismered magad...
Kell a belső fejlődés, egy belső segítség ami jöhet külső forrásból - de ugyanúgy egy HOZZÁÉRTŐ, esetünkben kerekded formákat JÓL ismerő stílustanácsadó, kell egy profi sminkes, aki megtanít (és nem csak elkészít Neked egy sminket), hogyan lehetsz SZÉPSÉGES a mindennapokban.

Én tényleg hiszek abban, hogy megmutathatom Nektek az utat, de rálépni Nektek kell rá! Viszont a siker garantált - hisz annyi érték és szépség van bennetek, ezt már azon a pár beszélgetésen is tapasztalhattam, amiket a Pluszos Szépségek rovatban olvashattok Ti is!

Nos akkor jöhetnek a vélemények - átalakítás vagy sem?

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése