2012. december 3., hétfő

"Álmodtam egy világot magamnak, itt állok a kapui előtt"


Ciao Bella

A minap Facebook-on posztoltam ki ezt a képet és egyikőtök megkérdezte, mi is az én álmom. A választ persze egyből meg is osztottam Veletek, de elgondolkodtam, vajon miért van az, hogy megannyi álom csak álom marad?
Egészen biztos vagyok abban, hogy MIND, kivétel nélkül akik e sorokat olvassátok rendelkeztek minimum egy nagy álommal, egy vággyal, ami folyamatosan ott motoszkál a fejetekben. Van, aki már elkezdett tenni is érte, de olyan is akad, akinek épp most körvonalazódik mit is szeretne igazán - legyen az egy szerető társ vagy egy új karrier.
Meggyőződésem, hogy amiben hisz az ember, az valóban működőképes - persze tenni is kell érte, de akkor mik lehetnek a háttérben, amik miatt mégsem válik valóra egy álom? Pár gondolatba összeszedtem, íme:

1. Hitetlenek

Ugye Nektek is mondták már a "Jól van, persze, ez mind szép és jó de térj vissza a valóságba" típusú álomgyilkos mondatokat? Nos, erre én azt mondom - attól, hogy más nem hisz benne vagy képtelen megtenni, vajon Te miért ne tudnád? Ne engedd, hogy alattomosan bekússzon mások cselekedésképtelensége a gondolataid közé, hiszen Te hiszel benne és Te meg tudod csinálni! A legjobb módja a hitetlenek "térítésének" ha egyszerűen megmutatod, hogy Te igenis megtetted, amire ők képtelennek tartottak (téged de leginkább önmagukat)

2. Negatívitás, akadályok

A célok megvalósításához vezető út MINDIG rögös, ezt mind jól tudjuk - de minden csak a Te felfogásodon múlik, hiszen ha úgy döntesz, az eléd lerakott akadályokat arra is felhasználhatod, hogy erőt adjanak. Bármennyire furán is hangzik, de az akadályok jók, hiszen a könnyebb út sosem célravezető - örülj a nehézségeknek is, mert ez azt jelenti, jó úton jársz! 

3. Lustaság

Gyakran engem is a hatalmába kerít - pedig annyi ötlet kavarog a fejemben, miről is szeretnék Nektek írni, aztán helyette néha engedek a "jajj olyan fáradt vagyok" érzésnek, ami persze egyszer-kétszer belefér, de erre oda kell figyelni. A lustaság ugyanis nem csak a szó klasszikus értelmében akadályozhat meg céljaid elérésében, hanem sokszor "álruhát" ölt és befásulsz, elveszted a lelkesedésed, ahelyett hogy céljaid elérésen dolgoznál mindenféle mondvacsinált dologgal ütöd el az időt. Ne értsetek  félre, nyilván időnként kell az a kis áramszünet mindenkinek, kell a lazítás, a töltődés, csak ésszel! Álmaink megvalósításához leginkább arra van szükség, hogy ne tévesszük szem elől a célt, minden nap tegyünk egy apró lépést a megvalósítás rögös útján!

4. Félelem

"De mi van, ha nem jön be?" Az ember ösztönösen bizalmatlan, ha valami új, ismeretlen dologgal kerül szembe. Hajlamosak vagyunk a saját biztonságos terepünkön létezni, hiszen azt mát ismerjük, tudjuk mit várhatunk tőle. Próbáld meg felfogni saját magad félelmét akárcsak egy akadályt, nem több és nem kevesebb - lásd 2. pont, ezen is túl lehet és kell is jutni, inkább forgasd a saját hasznodra, meríts erőt belőle!

5. Önbizalomhiány


Ha az embernek nincs önbizalma, az nem hogy meggátolja abban, hogy elérje álmait, hanem még álmokat sem mer kitűzni, hiszen kevésnek érzi magát hozzá. Meg egyébként is, mit szólnak hozzá mások?
Nos, Szépségem, ha ezt a csoportot erősíted, van egy jó hírem: SENKIT nem érdekel mit szólnak hozzá mások! Nem az ő életüket éled, hanem a sajátodat - merj hát nagyot álmodni. Első lépésként fel kell építened az önbizalmad (erről már többször írtam), fel kell ismerned a benned rejlő szépséget és értékeket, mert bizony ott vannak, még ha nem is hiszed!
6. Támogatottság hiánya
Szerencsés vagyok, amiért Marco, a családom és a barátaim hisznek bennem és hisznek abban, hogy igenis valóra válhat az álmom és minél több nőhöz eljut majd a hangom! Azonban tudom, nem mindenki ilyen  mázlista - sőt, sokakat a környezete inkább eltéríteni akar és lebeszélni az álmairól, ahelyett, hogy szeretetükkel és biztató szavaikkal támogatnák őket. Azonban ha ilyen helyzetben vagy sem kell feladnod! Sokszor a körülöttünk lévő emberek negativitása ragadóssá válik és észrevétlenül a sajátunk lesz egy idő után - de tehetsz ellene! Próbálj meg pozitív embereket gyűjteni magad köré akik jó hatással vannak rád - s olvasd a soraimat, hiszen ebben is szeretnék segíteni Neked!!
7. Túlkomplikálás
Na erre aztán valóban hajlamos vagyok, sajnos, de dolgozom rajta. Mit is jelent a túlkomplikálás? Amikor már részecskéire szedsz egy folyamatot, egy dolgot, agyonra elemzed, újragondolod, átírod, aztán sokszor meg sem teszed a lépést, mert addigra már szétbombáztad az ötletet. Nyilván természetes, hogy az ember a legjobbat akarja nyújtani ezért több oldalról megvizsgál valamit, mielőtt lépésre szánja el magát - de nem szabad, hogy a túlzott gondolkodás a tett halálát okozza! Itt is a mértékletességen van a hangsúly, az egészséges egyensúlyon.

A tudatosság tapasztalatom szerint mindig segít, így ha ezt elolvastad, ismerd fel az intő jeleket - akár egy hozzád közel álló negatív ember akár a saját kétségeid próbálnak lebeszélni álmaidról - ne hagyd! Ha már felismered, akkor tudsz tenni is ellene, legyen szó egy akadályról vagy épp önbizalmad megingásáról.

Mert az álmok igenis hogy valóra válnak :)

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska
 
 


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése