2013. március 1., péntek

I love my body // Szeretem a testem



Ciao Bella,

This quote from the wonderful actress, Kate Winslet is not new - but time has not importance when you read these lines.
Though I am not a mom yet - I am sure this is how I want to raise my future babygirl (or if it is a boy, he will also receive the same positive body image support from me). I believe that children must receive this positive body message from the very young age!
My mom is the most wonderful woman on earth and I also have a lovely sister - but barely I remember ever hearing from them "I love my body, I love how my curves embrace my figure".  Their conversations were rather about dieting, doing more exercises as genetics in our family determined our feminine curves.
These wonderful women are not to be blamed for such behaviour - I believe it is nation-specific or lets break boundaries: world-wide view.
Don't get me wrong - I do not want to start the whining about media and their deformed image what beauty is. Instead, I accept it is THEIR image of beauty- but not mine! And actually I encourage you to do the same.
We all know the minute we switch on the TV or open a magazine - we are bombed and advised to lose weight, to get rid off the cellulite, to vanish those wrinkles and so on. But then it is your choice whether you get into their game or you start swimming against the waves. Obviously, the latter is more difficult - and it takes courage, too.
Changes always threaten the majority of people and it always take time. Beside time it takes people. Like You. And me. Lets start the change and let our daughters have a positive body image since their childhood so they can hear their moms saying: "I love my body!"
Are you with me?
xxx
Susie

Ciao Bella,

A gyönyörű színésznő, Kate Winslet már szállóigévé vált mondata nem új keletű - de újraolvasva a sorokat az idő nem is lényeges a mondandó szempontjából. (szabad fordítás by zsuzska: "Gyerekkoromban az engem körülvevő nőktől sosem hallottam, hogy szeretnék a testüket - se édesanyám, se a nővérem, se a barátnőim nem voltak büszkék a testükre így én tudatosan elmondom ezt a lányomnak, Miának mert testünk elfogadása és szeretete már gyerekkorban kell, hogy tudatosuljon!")
Noha én magam még nem vagyok édesanya, de abban biztos vagyok, hogy hasonló szemléletben szeretném felnevelni a kislányom (vagy ha úgy alakul, a kisfiam), ahogy azt Kate leírja: mert már kisgyermekként tudnia kell szeretnie a testet, amiben él!
Édesanyám a földkerekség legcsodálatosabb asszonya és van egy szeretett nővérem is - de emlékeim között kutatva nem emlékszem, hogy valaha is hallottam volna tőlünk ezt a mondatot: "Szeretem a testem, szeretem, ahogy nőiesen gömbölyű, pont ahol kell!" A beszélgetéseik sokkal inkább szóltak egy újabb diétáról vagy még több hasizom gyakorlatról - hiszen a genetikának hála mindannyian erősebb testalkatúak vagyunk.
Ne értsetek félre - a világért sem vádolnám édesanyám vagy a nővérem - hiszen ez a fajta nézőpont az egész társadalmunkra sőt a széles nagyvilágra jellemző.
Nem akarok a média által torzított tükörről siránkozni sem, hiszen Te is tudod, amint bekapcsolod a TV-t vagy kinyitsz egy magazint, az onnan áradó hirdetések azonnal bombáznak majd hogyan tudsz a leghatásosabban lefogyni, melyik a legjobb anticellulitisz krém vagy hogyan tüntethetnéd el a szem alatti ráncaidat. Ezt elfogadom - ez az Ő szépségideáljuk, de nem az enyém! És Neked sem kell beállnod a sorba! Persze az árral szemben úszni nem egyszerű és jókora bátorság is kell hozzá. 
A változás az emberek többségét félelemmel tölti el. A változáshoz sok idő és támogató ember szükséges. Olyanok, mint Te. Meg én. Kezdjük hát el a változást, hogy a lányaink egészséges és pozitív énképpel nőhessenek fel és azt hallhassák az édesanyjuktól: "Szeretem a testem!"
Velem tartasz?

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska


2 megjegyzés :

  1. Egyébként is szeretem a bejegyzéseidet, de ez a legkedvencebb! Biztosan azért, mert nekem van egy Kislányom (is, mert egy Kisfiam is van). És nagyon fontosnak tartom, hogy ne az árral ússzon, hanem tudja értékelni magát úgy, ahogy van! Hogy szépnek lássa azt a Nőt, akivé majd válik, hogy jól érezze magát a bőrében, hogy ragyogni tudjon! Imádom, amikor a tükör előtt tetszeleg magának és látszik, hogy nagyon meg van elégedve. Meg amikor elmondja, hogy milyen jó lesz, ha anyuka lesz és olyan nagy cicije lesz, mint az enyém (hát ja, nem kicsik). És a legjobban mostanában azt szeretem, amikor Barbie mesét néz -, mert imádja a szép ruhákat - és megjegyzi: nagyon szép ez a Barbie, csak kár, hogy ilyen sovány. :-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök Neked, Betti, hogy pozitív példát mutatsz a gyermekeidnek! Jó tudni, hogy van aki hozzám hasonlóképpen gondolkozik :) A Kislányod pedig übercuki, ez a Barbies aranyköpés abszolút LOVE :)

      Törlés