2013. február 4., hétfő

Bea, a modern hercegnő (Pluszos Szépségek)



Ciao Bella,

Beával is a blog kapcsán találkoztam és már első pillanatban feltűnt, mennyire finom vonásai vannak. Sapka és téli este ide vagy oda, nehéz volt nem észrevenni bájos arcát és kecses mozdulatait. Miközben a kedvenc helyem felé igyekeztünk, visszafogottsága ellenére máris belemerültünk a női csacsogásba, mint akik ezer éve ismerik egymást.
Amint lekerült a több réteg ruha, először nem is értettem, vajon ennek a formás lánynak mi gondja lehetett a teste elfogadásával, ugyanis ránézésre nekem teljesen „szabványméretnek” tűnt minden porcikája. 

Jó példa volt ő nekem arra, hogy egyes Szépségek kemény munka árán lefogynak, de a régebbi, teltebb testképük végigkíséri mindennapjaikat. Bea ugyanis közel 10 kg-ot biciklizett le magáról nem is olyan rég, hiszen az utakon való tekergésbe 1,5 éve szeretett bele, aminek látható eredménye lett. Olyan szenvedéllyel mesélt a kerékpáron töltött időről, hogy neki tényleg elhittem, nem kényszerből, hanem élvezetből űzi ezt a sportot.

Na de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis pár éve ez az igéző tekintetű lány nem volt ennyire boldog és kiegyensúlyozott. Elmesélte a maga kálváriáját, hiszen nem volt egyszerű az út önmaga megszeretése felé.
Beszélgetésünk elején, mikor már nem általános női dolgokról csevegtünk, hanem rákérdeztem az élete meghatározó negatív és persze pozitív pillanataira, picit visszahúzódóbb lett és finom arcvonásai kislányos zavaráról árulkodtak, ami egyébként nagyon jól állt neki!

A múlt sötét rekeszeiben kutatva talált egy olyan részletet, ami valósággal felvillanyozta és szenvedélyesen kezdett el mesélni a táncról. Ez a modern kori hercegnő a funky tánc szerelmese és 4 évig versenyszerűen űzte, amit nehéz volt elképzelnem, mert bennem is él némi sztereotípia eme laza tánc követőinek megjelenéséről, ám Bea teljesen rácáfolt a fejemben élő képre. Hiszen ő olyan finom – arcvonásaiban és mozdulataiban egyaránt, hogy rég letűnt korok báltermeit juttatta eszembe. Mikor  már nem bírtam ezt a gondolatomat magamban tartani és ecseteltem neki, mennyire hozzáillőnek tartok egy bécsi báltermet és egy abroncsos ruhát – felnevetett. Ugyanis Sissi hercegnő nagyon kedves a szívének és abban a korban gond nélkül el tudná képzelni magát – szóval nem csak én láttam őt így, és nem túloztam, mikor egy múlt századi kastélyban vizualizáltam a szőke lányt.

18 éves korában egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznia, hiszen az intenzív tánc és a főiskola egyszerre túlságosan is kimerítette volna, így a jövőjére gondolva a tanulást választotta. Pici fájdalmat láttam a szemeiben, ám rögtön át is evezett kellemesebb vizekre, hiszen arca ismét felderült, mikor a  kerékpározás örömteli perceiről mesélt. No nem ám az egy helyben álló spinning, hanem a szó klasszikus értelemben véve vett biciklizés hozza lázba, képes órákat az utakat róni s ahogy ő fogalmazott „olyankor enyém a világ, csak én vagyok és az út”.

Ezelőtt 5 évvel azonban inkább a kesergés töltötte ki mindennapjait, hiszen első munkahelyén az ülőmunkának köszönhetően elkezdtek felszaladni azok a bizonyos kilók. Az előtte sportos lány nem tudott megbarátkozni azzal a képpel, amit a tükörben látott és a hasát valamint tokáját valósággal ki nem állhatta. Persze ez a negatív szellő élete minden területére kihatott, ami nem csoda, hiszen amit belülről érzünk, azt közvetítjük akár tudatosan akár tudat alatt, a környezetünk irányába.

Ahogy teltek az évek, a helyzet egyre csak súlyosbodott, mikor is egy régi ismerőse felkereste és megemlítette a coaching dolgot neki. Na de mi is az a coaching? A szőke lánynak is csak halvány sejtései voltak, de mivel annyit tudott, hogy a coach nem más, mint életvezetési tanácsadó, aki segít helyrerakni, ha valami félrement, vagy ha éppen nem találja az ember a helyét – gondolta, ad egy esélyt egy pár alkalmas beszélgetéssorozatnak. Utóbb kiderült, hogy ezeknek a beszélgetéseknek rengeteg mindent köszönhet, legfőképpen azt, hogy megtalálta az utat, ami önmaga elfogadásához vezetett.  Miután eltelt pár hónap már másképp nézett a tükörben látott képre: elindult egy folyamat, amiben egy boldogabb Bea nézett vissza rá és az a test sem tűnt már annyira szörnyűnek. 
A biciklizés mellett salsázni járt s noha odafigyelt az étkezésére, de ha alkalomadtán csokit vagy épp gyorskaját kívánt, nem sanyargatta magát, azt ette, ami jólesett – mégis leolvadt pár kiló. Ez persze nagyon jót tett önbizalmának is és megtörtént az elképzelhetetlen: a szoknyával is megbarátkozott. A lelki és testi folyamat végeredménye egy fotósorozat volt (amiből láthattatok egy képet már Facebookon, KATT IDE), amivel magának szeretett volna bizonyítani, hiszen már kezdte elhinni, igenis benne is van valami plusz, ő is szép lehet.  Az elkészült fotókon már látta a szép szempárt, a formás homokóra alkatot és örömmel töltötte el, amit ott látott.

Elmesélte, hogy a fotózás hatására új hobbit is talált, ugyanis egyre inkább érdeklődik a kamera másik oldala iránt és szeretné másokból is előcsalogatni azt a szépséget, ami minden nőben ott lakozik. Elkezdett egy fotós tanfolyamot és elszántan gyakorol, hogy ő is visszaadhasson abból a csodás érzésből más nőknek, amit ő kapott.

Van itt még valami, amit feltétlenül meg szeretnék osztani Veletek, Szépségeim: Bea egy nagyon ügyes praktikával tartja magát jókedvűen és pozitívan. Bármilyen sikerről is legyen szó (a legapróbb sikeres excel táblázat befejezéstől a legnehezebb vizsga sikeréig), mindig megjutalmazza magát! A jutalom akár egy fagyi vagy épp egy új rúzs, de nagyon jó módszer arra, hogy értékeljük mindazt, amit elérünk a mindennapokban. Sokszor ugyanis hajlamosak vagyunk röviden nyugtázni vagy csak kipipálni az adott feladatot, ám nem élvezzük ki a teljesítés örömét és sikerét. Pedig nem azon  a 10 percen múlik az aznapi menetrendünk, igaz? Akkor hát rajta, Szépségeim, vegyetek Ti is példát Beáról – kedveskedjetek magatoknak elismerésül az elvégzett munka után és álljatok meg pár perc erejéig, míg büszkén kihúzzátok magatokat!

Ez a roppant kifinomult, mosolygós Szépség megtette az első lépést önmaga megszeretése felé – sőt, azt gondolom, több is már ez jóval, mint első tapogatózás. De mint tudjuk, ez egy folyamat, ezért ne is várjátok, hogy egyik napról a másikra történjen. Kezdjétek kis lépésekkel – észrevenni az apró „jó”-t a mindennapokban, 10 percre felhívni a barátnőtöket és csevegni egy jót, lassan szürcsölni a reggeli kávét és hálát adni mindazért, ami az életetek része...éljétek meg a pillanatokat és ismerjétek fel a pluszt magatokban, s talán én is segíthetek ebben...ha kedvetek támadna nekem is elmesélni történeteket, az ismert kapcsolati módokon várom jelentkezésetek!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése