2012. szeptember 11., kedd

Italian style avagy nyaralás a déli parton - Amalfi part, I. rész

Ciao Bella!

Most, hogy az utolsó homokszemet is kiráztam a táskáimból és mind a négy adagnyi ruhát kimostam (khmm...kicsit túlpakoltam magam, az egyik szállásunkon a portás rémült arca arra késztetett, hogy alap olasz tudásommal ugyan, de megnyugtassam, nem emigránsok vagyunk :) ) eljött az ideje, hogy elhintsek néhány morzsát az elmúlt 2 hét élményeiből és megpróbáljam leírni ill. képekkel átadni azt a csodás élményt, amit a nyaralás minden egyes pillanata jelentett.
A mai poszt inkább a ruhákra fókuszál, itt is van mindjárt a közkedvenc kis tunika, amit 10 euróért sikerült levadásznom az egyébként roppant drága Amalfi parton, a kedvenc városkámban, Positánóban.
A ruha roppant könnyed, légies - tökéletesnek bizonyult a 40 fokos forróságban és imádom azt a sok színt benne :)
Az Amalfi part egyébként lélegzetelállító! Egy keskeny út vezet Salernoból le a parton végeláthatatlan hosszan és kanyargóan, gyakorlatilag a sziklafal oldalába vájva - és szerencsére sok útmenti tükör segíti az embert a halálfélelem leküzdésében (persze az egy dolog, hogy észreveszed a kanyar előtt, hogy veled egyidőben szemből egy böhöm nagy túristabusz is jön, tenni nem sokat lehet az imán kívül). 
Régi álmom volt eljutni Positánóba, hiszen a Napfényes Toszkána c. filmet mantra-szerűen minimum egyszer megnézem havonta (ha nem láttad volna, must have, film trailer angolul itt - bár nagy része Toszkánában játszódik, a szerelmi fészek Positano :) ) Persze rá kellett jöjjek, a filmben Positánót a másik irányból közelítik meg ( klikk ide és 3:45 másodperctől ) de akkor is nagy élmény volt.
Ha már Amalfi part, akkor íme a búcsú outfitem, tegnap reggel (de távolinak tűnik pedig...) ami tökéletesnek bizonyult a túl-légkondícionált reptéren és repülőgépen:
És íme még egy felöltözős kép késő estéről, szintén az Amalfi part közeléből, Pizzo kisvárosból, ahol a szükség rávitt erre a kék nadrágra :) noha nem bántam egyáltalán, mert LOVE a színe, a fazonja és persze az ára is, de alapvetően a ránksötétedett csípős késő délután volt a vásárlás kiváltó oka:
Mára ennyit, egyelőre gyűjtögetem a bátorságot a strandolós képekhez, de addig is egy konszolidáltabb kép, a kedvenc bikinimben:

Folyt. köv.!

Csók, puszi, pá édeseim
Zsuzska

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése